Είπαν ΟΧΙ στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα Αντιχάσια (video)

Ένα ηχηρό ΟΧΙ στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα Αντιχάσια είπαν κάτοικοι από το Ρίζωμα, τον Πλάτανο, το Ελληνόκαστρο, το Αρδάνι και τα Τρίκαλα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του  του Πλατάνου. Δεκάδες ήταν εκείνοι που προσήλθαν για να ενημερωθούν  από την Συντονιστική Επιτροπή Αποτροπής του φωτοβολταϊκού πάρκου 15.500 στρεμμάτων στην περιοχή των Αντιχασίων.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

Όπως αναφέρθηκε η όλη διαδικασία έγινε με μυστικότητα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στο περιβάλλον, την κτηνοτροφία και τη γεωργία. “Η περιοχή θα αντιμετωπίζει προβλήματα με πλημμύρες το χειμώνα, φωτιές το καλοκαίρι και πολύ πιθανόν να αλλάξει και η θερμοκρασία, ειδικά τους θερινούς μήνες” αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια  ένα τέτοιο έργο πρέπει να γίνεται σε μακρινή απόσταση από κατοικήσιμη περιοχή κι αφού έχει λάβει έγκριση από φορείς υγείας.  Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο περίπου 400 mb σε περιοχή natura και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος με τον Δημήτρη Κουρέτα Σάκης Ξάφος, η  δημοτική σύμβουλος με τον Γιώργο Ηλιάδη Λώρεν Κασσοπούλου, ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «η Άνοιξη» Λάμπρος Τσέκας, ο Δικηγορος και μέλος του Μέρα 25 Δημήτρης Παπαθανασίου, ο προεδρος καπνικού συνεταιρισμού Ν. Τρικάλων Γιάννης Νάκος , ο καθηγητής Θεόδωρος Νημάς, ο πατήρ Παΐσιος Βάλλας εφημέριος στο Πλάτανο και η Ιωάννα Καρρά.