Οίνος εκλεπτυσμένος σε γεύση κι αρώματα, με διεθνή βραβεία από την οικογένεια Τσίνα

Η σοφία της φύσης και η γνώση της σύγχρονης οινοποιίας ενώνονται με θρησκευτική ευλάβεια για να γεννήσουν οίνο μοναδικού χαρακτήρα, εκλεπτυσμένο σε γεύση κι αρώματα.

Της Βιβής Μαργαρίτη


Στην ιερή σκιά των Μετεώρων και στις παρυφές του Σκούμπου, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Φαλώριας, έχει εμπιστευτεί το μυστικό της τέχνης της παραγωγής οίνου η οικογένεια Τσίνα. Το οινοποιείο κάνει μία δυναμική εμφάνιση στο χώρου του κρασιού αποσπώντας διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Η σειρά κρασιών και το τσίπουρο ΜΕΤΕΩΡΟ που παράγει αποσπά τις καλύτερες των κριτικών των γευσιγνωστών και προοιωνίζει ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο για την οινοποιία της οικογένειας.

Η οικογένεια Τσίνα καλλιεργεί τους αμπελώνες της στη Μεγάρχη με σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ο συνδυασμός της παράδοσης  και της πρωτοπορίας δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα και γεμίζουν τα ποτήρια μας με σεβασμό στην ιστορία ενός προϊόντος που αγγίζει τα όρια του μύθου.

Εξαιρετικός οίνος και τσίπουρο με καταγωγή από τους εκλεκτούς αμπελώνες των Μετεώρων και της Αρχαίας Φαλώρειας, παραδοσιακές και πρωτότυπες γεύσεις που ξυπνάνε τις αισθήσεις, παράγονται στη σύγχρονη οινοποιία.

Εκδήλωση οινογνωσίας

Οι ιδιοκτήτες Βασίλης και Άρτεμις Τσίνα παρουσίασαν σε μία ζεστή εκδήλωση τα προϊόντα της εταιρίας. Μίλησαν με αγάπη για τη δουλειά τους κι έδειξαν βήμα, βήμα στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ  τη διαδικασία παραγωγής ξεναγώντας τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Συλλογή, επεξεργασία, απόσταξη εμφιάλωση των κρασιών και του τσίπουρου, όλα μέσα από μία διαδικασία με σύγχρονα μέσα που όμως κρατούν τις παραδόσεις μέχρι το σταφύλι να γίνει κρασί.

Μέσα σε μία άκρως φιλική ατμόσφαιρα μύησαν τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στα μυστικά της οινογνωσίας, γευσιγνωσίας και της παραγωγής κρασιού.

Ετικέτες

Όπως ανέφεραν τα προϊόντα που μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάβες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα είναι οι τέσσερις ετικέτες κρασιών Μετέωρο και οι  δύο ετικέτες τσίπουρου Μετέωρο.

Διακρίσεις

Τα προϊόντα Τσίνα έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Ο Βασίλης και η Άρτεμις Τσίνα μίλησαν με υπερηφάνεια για τα βραβεία που έχουν πάρει τα προϊόντα τους.  Όπως ανέφεραν η πρώτη καταξιωμένη διάκριση ήρθε για τα κρασιά Τσίνα από τον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles ο οποίος διεξήχθη στην Πορτογαλία. Εκεί ο Τοπικός Οίνος Μετεώρων – Λευκός Ξηρός απέσπασε το χρυσό βραβείο, μαζί με εξαιρετικές κριτικές από τους κορυφαίους κριτικούς οινοχόους και γευσιγνώστες του κόσμου. Στον ίδιο διαγωνισμό την έκπληξη έκανε και το τσίπουρο Μετέωρο, της οικογένειας Τσίνα, το οποίο απέσπασε το ασημένιο βραβείο.

Σημαντική επιτυχία θεωρείται και η βράβευση στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε βραβευτεί το κρασί ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ της Εταιρείας ΤΣΙΝΑΣ Α.Ε. από Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Ασύρτικο. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο των γευσιγνωστών, του απονεμήθηκε το ασημένιο μετάλλιο.

Υπόσχεση

Η οικογένεια καθώς και οι άνθρωποι της εταιρίας, οι οποίοι δουλεύουν με μεράκι στα ιδιόκτητα αμπέλια, νιώθουν υπερήφανοι για τη  διεθνή αναγνώριση των προϊόντων τους κι όπως υποσχέθηκαν ο Βασίλης και η Άρτεμις Τσίνα η οικογένεια θα συνεχίσει την προσπάθειά για προσφορά ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές.

[quote_box_center]Ευχαριστούμε την οικογένεια Τσίνα για την υπέροχη φιλοξενία της.[/quote_box_center]