Είναι επίσημο!!! Την Παρασκευή από τον Σπίρτζη το άνοιγμα της Ε65

Μετά από πολλές καθυστερήσεις κι αναβολές τελικά το άνοιγμα της Ε65 θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης, την Παρασκευή 22/12, στις 15:00, στην Αρχή της Ε65. Τούτο μας ενημερώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης.

Πρόκειται για το τμήμα Αγία Αικατερίνη (Δομοκού) – Τρίκαλα, όπου οι οδηγοί πλέον θα κινούνται με ασφάλεια σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, παρακάμπτοντας τις επικίνδυνες στροφές του Δομοκού και την ταλαιπωρία, λόγω της στενότητας του οδοστρώματος. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν κατασκευαστεί κυκλικοί κόμβοι στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης, μετά τα μεταλλεία. Η παράκαμψη θα γίνεται στο «Motel Karellas».

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, ξεκινά από την περιοχή Ξυνιάδα, στο οροπέδιο που βρίσκεται μετά τη Λαμία, αλλά απομακρυσμένα από τη σημερινή Εθνική Οδό Λαμίας-Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η δημιουργία ενός συνδετήριου δρόμου ανάμεσα στην υφιστάμενη Ε.Ο. και την αρχή του αυτοκινητόδρομου.

Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα

Η αλήθεια είναι ότι το Ξυνιάδα-Τρίκαλα έχει το μειονέκτημα να θεωρείται «τυφλός» γιατί δεν συνδέεται με κάποιον από τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Όμως έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα ακόμα κι έτσι καθώς με τη λειτουργία των 80 νέων χιλιομέτρων, αποφεύγονται οι επικίνδυνες στροφές του Δομοκού, που δημιουργούν σε κάθε έξοδο ή επιστροφή μποτιλιαρίσματα ενώ είναι εξαιρετικά επικίνδυνες όσον αφορά τη στενότητα και την κλίση που έχουν.

Επίσης, ακόμα και στο πεδινό τμήμα μέχρι τα Τρίκαλα ο δρόμος διανύεται σε πολύ πιο γρήγορο χρόνο σε σχέση με την υφιστάμενη εθνική οδό παρότι σε αρκετά σημεία της είναι αναβαθμισμένη αλλά διαθέτει και στενώσεις και φανάρια ενώ για να περάσεις Καρδίτσα και Τρίκαλα χάνεται σημαντικός χρόνος.

Μειώνεται ο χρόνος

Συνολικά με την λειτουργία του Ξυνιάδα-Τρίκαλα, ένας επιβάτης θα μπορει σε περίπου 40 λεπτά να διανύσει όλο τον δρόμο ενώ θα χρειαστεί 30 λεπτά για την Καρδίτσα. Το συνολικό κέρδος σε χρόνο φτάνει περίπου στα 40 λεπτά μέχρι τα Τρίκαλα και βολεύει ιδιαίτερα όσους κινούνται σε αυτές τις περιοχές ή και βορειότερα ενώ γίνεται πολύ πιο έυκολη η πρόσβαση στα σημαντικά τουριστικά θέρετρα της περιοχής (Λίμνη Σμοκόβου, Λίμνη Πλαστήρα, Περτούλι, Μετέωρα κ.α.).

Σήμερα η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τα Τρίκαλα γίνεται σε περίπου 3 ώρες και 50 λεπτά ενώ με τη χρήση του Ξυνιάδα-Τρίκαλα αυτό θα διανύεται σε περίπου 3 ώρες και 10 λεπτά.

Με πληροφορίες από tvstar.gr, ypodomes.gr