Είναι αλήθεια οτι τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν τη φωνή της μητέρας τους από την στιγμή του τοκετού;

Είναι αλήθεια ότι τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν τη φωνή της μητέρας τους από την στιγμή του τοκετού;

Οι ερευνητές έχουν από καιρό αποδείξει ότι τα νεογέννητα αναγνωρίζουν – και προτιμούν – τη φωνή της μαμάς τους. Και κάθε νέα μητέρα μπορεί να σας πει ότι ο ήχος της φωνής της μπορεί να ηρεμήσει το νέο της μωρό. Ορισμένα μωρά φαίνεται επίσης να προτιμούν λευκούς θορύβους όπως το σεσουάρ και τους απορροφητήρες, διότι αυτά μοιάζουν πιθανώς με όσα που άκουγαν στη μήτρα.

Τα μωρά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη φωνή της μητέρας τους ακόμη και πριν από τη γέννηση. Μια μελέτη που έγινε στο Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο του Tacoma στην Ουάσινγκτον διαπίστωσε ότι τα μωρά στη μήτρα ακούνε ενεργά τη φωνή της μητέρας τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, κατά τη γέννηση μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του ήχου της μητρικής τους γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας, υποδηλώνοντας ότι οι μητέρες είναι οι καθηγητές της πρώτης γλώσσας των μωρών τους.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/goneis/ine-alithia-oti-ta-mora-boroun-na-xechorisoun-ti-foni-tis-miteras-tous-apo-tin-stigmi-tou-toketou/