TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ιμάμ με κρέμα

Ιούλ 24, 2021
in Μαγειρική
Ιμάμ με κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter

Ιμάμ με κρέμα

Υλικά :

6 μελιτζάνες φλάσκες

3-4 πιπεριές

350 γρ. μανιτάρια σε μικρά κυβάκια

4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 καρότα τριμμένα

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πιπεριά σε κυβάκια

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 χούφτα μαϊντανό

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Υλικά για μπεσαμέλ:

300 γρ. γάλα

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές αλεύρι

2 αβγά μόνο τους κρόκους

1/2 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

μοσχοκάρυδο

αλατι

Εκτέλεση για μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι. Συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, Το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλατι και το μοσχοκάρυδο όλα αυτά τα ανακατεύουμε ελαφριά!!!

Εκτέλεση :

Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και μπόλικο αλάτι για μια ώρα. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε από μέσα αρκετή σάρκα όχι όμως να την βγάλουμε εντελώς. Τις τηγανίζουμε ή αν θέλουμε τις αλείφουμε με λιγάκι λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο να μαλακώσουν. Αν είναι περασμένες από το τηγάνι θα τις αφήσουμε όλη νύχτα σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλο το λάδι που τράβηξαν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια το καρότο. Όταν έχουν μαραθεί όλα αυτά ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλατοπίπερο και λίγο νεράκι να πάρουν μια βράση όλα μαζί τα υλικά μας. αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις μελιτζάνες μας με προσοχή να είναι κοντά η μια στην άλλη για να μην απλώσουν τα υλικά που θα τις γεμίσουμε. πλένουμε καλά τις πιπεριές και κόβουμε το καπάκι τους και τις γεμίζουμε και αυτές αν θέλουμε περνάμε και τις πιπεριές από το τηγάνι ή τον φούρνο όμως νομίζω ότι είναι καλύτερα να γεμιστούν ωμές γιατί μετά το ψήσιμο έχουν μια υπέροχη υφή. Με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω όση μπεσαμέλ θέλουμε. και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Σαν σήμερα 24 Ιουλίου

Σαν σήμερα 24 Ιουλίου

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Εισαγγελέας για 30χρονο: Για ασήμαντη αφορμή ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση

Εισαγγελέας για 30χρονο: Για ασήμαντη αφορμή ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd