Ιμάμ μπαϊλντί

Ιμάμ μπαϊλντί ή αλλιώς μελιτζάνες κοκκινιστές…

Υλικά για 5 – 6 άτομα :

5-6 μελιτζάνες φλάσκες
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 σκόρδο
2 κρεμύδια κομμένα φέτες
2 ντομάτες καθαρισμένες απο την φλούδα κύβους
1/2 ματσάκι μαϊδανό
1 κούπα ντοματάκι κονκασέ ή ντοματοχυμό
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σε σταύρο απο την φλούδα.
Τις κόβουμε φέτες και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στον φούρνο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι φέτες κομμένο, να μαλακώσει, ρίχνουμε τις ντομάτες σε κύβους, τον ντοματοχυμό , τον μαϊδανο , το σκόρδο  και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το αλάτι, το πιπέρι, ρίχνουμε ζωμό λαχανικών ή νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).