Ηλίας Βλαχογιάννης: Χωρίς ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ο τόπος θα μπει σε περιπέτειες

«Όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα σε ποια Παράταξη ανήκουν, προσβλέπουν σε εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη κι αυτοί που ΔΕΝ θα μας ψηφίσουν, επιθυμούν μια σταθερή Κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα δεν περιμένει. Οι εξελίξεις τρέχουν… Τα εθνικά θέματα, είναι σε δύσκολη φάση. Το μόνο που ΔΕΝ χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος, είναι μια Κυβερνητική αστάθεια και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Χωρίς ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ο τόπος θα μπει σε περιπέτειες. Είναι το τελευταίο που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας σήμερα. Γι’ αυτό ζητάμε καθαρή εντολή διακυβέρνησης του τόπου» αναφέρει σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

«Σ’ όλη μου την διαδρομή στο δημόσιο βίο, ήμουν ειλικρινής και αληθινός. Δεν υποσχέθηκα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω, δεν έταξα, δεν κορόιδεψα. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω» επισημαίνει μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την υποψηφιότητά του και προσθέτει «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για τη συνεχή στήριξη τους και βοήθεια… Θέλω να συνεχίσω να τους υπηρετώ. Να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου. Οι Τρικαλινοί με ξέρουν. Με τίμησαν και με στήριξαν, ακόμη και τότε που δεν με ήξεραν. Τώρα, με ξέρουν. Ξέρουν ότι είμαι ειλικρινής. Όπως ήμουν, έτσι θα είμαι. Πάντα δίπλα τους».

-Εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ. κ. Βλαχογιάννη θεωρείτε ότι είναι μία εύκολη προεκλογική περίοδος για το κόμμα δεδομένων των δημοσκοπήσεων;

-Δεν υπάρχουν εύκολες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν υπάρχουν εύκολοι πολιτικοί αντίπαλοι. Κάθε εκλογική αναμέτρηση, έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της χαρακτηριστικά.. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν έναν αέρα στην Παράταξη μας, αλλά αυτό δεν αρκεί. Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο, διεκδικούμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Όσο  για τη δική μου υποψηφιότητα, νομίζω ότι δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα ΜΗ συμμετοχής μου. Απλά, “φίλια πυρά” και μιντιακά συμφέροντα, δημιούργησαν όλον αυτό το θόρυβο. Ο σκοπός, προφανής….. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη του…

«Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο, διεκδικούμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού»

-Η ΝΔ αποτελεί εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο της Ελλάδας και των Ελλήνων;

-Όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα σε ποια Παράταξη ανήκουν, προσβλέπουν σε εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη κι αυτοί που ΔΕΝ θα μας ψηφίσουν, επιθυμούν μια σταθερή Κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα δεν περιμένει. Οι εξελίξεις τρέχουν… Τα εθνικά θέματα, είναι σε δύσκολη φάση. Το μόνο που ΔΕΝ χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος, είναι μια Κυβερνητική αστάθεια και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

-Πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μπροστά;

Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια κρίσης, ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια να βαδίζει με αναιμική ανάπτυξη. Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, μια αναπτυξιακή  έκρηξη, ώστε να καλύψει ταχύτερα  το χαμένο έδαφος. Όπως είδαμε, με Κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Οι αριστερές καταβολές και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις, αποτελούν τροχοπέδη στην Ανάπτυξη. Μόνο με επενδύσεις κεφαλαίων στην Ελληνική αγορά, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Κι αυτό ΜΟΝΟ μια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και  Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορούν να το εγγυηθούν.

-Ποια είναι τα μέτρα που μπορούν να το πετύχουν αυτό;

Για να επιτύχουμε ταχύτερους ρυθμούς Ανάπτυξης, απαιτούνται σειρά μέτρων και προϋποθέσεων. Κατ αρχάς πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, το λεγόμενο “ψυχολογικό κλίμα”. Η οικονομία είναι “κλίμα” , “εμπιστοσύνη”. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εγγυηθεί αυτό. Το έδειξαν οι αγορές, μετά τη νίκη  μας στις Ευρωεκλογές. Το δείχνει η εκρηκτική άνοδος του Χρηματιστήριου. Το δείχνει η πτώση αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων. Κι όλα αυτά με την προοπτική ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για το Νομό Τρικάλων;

Ο Νομός μας έχει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες. Τα προηγούμενα χρόνια επί Νομαρχίας μου, κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αξόνων, που ολοκληρώθηκε ή ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65, με την κατασκευή του Βορείου Τμήματος ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ. Η έμφαση στις νέες δυναμικές καλλιέργειες και στα προϊόντα ποιότητας, μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική για τους Τρικαλινούς παραγωγούς. Η περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, πρέπει να αποτελεί βασική μέριμνα όλων των παραγόντων του τόπου μας.

«Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια κρίσης, ΔΕΝ έχει την πολυτέλεια να βαδίζει με αναιμική ανάπτυξη»

-Οι Έλληνες δείχνουν μία απαξίωση προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Γιατί να σας εμπιστευτούν;

– Οι πολιτικές και οι πολιτικοί απαξιώθηκαν και απαξιώνονται, από την διάσταση λόγων και έργων.  Είναι καιρός για τις μεγάλες αλήθειες. Όχι ψεύτικες υποσχέσεις, όχι μεγάλα λόγια. Σ’ όλη μου την διαδρομή στο δημόσιο βίο, ήμουν ειλικρινής και αληθινός. Δεν υποσχέθηκα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω, δεν έταξα, δεν κορόιδεψα. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους Τρικαλινούς;

-Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συνεχή στήριξη τους και βοήθεια… Θέλω να συνεχίσω να τους υπηρετώ. Να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου.

-Ζητάτε την ψήφο των Τρικαλινών ψηφοφόρων. Γιατί να σας ψηφίσουν;

Οι Τρικαλινοί με ξέρουν. Με τίμησαν και με στήριξαν, ακόμη και τότε που δεν με ήξεραν. Τώρα, με ξέρουν. Ξέρουν ότι είμαι ειλικρινής. Όπως ήμουν, έτσι θα είμαι. Πάντα δίπλα τους.

«Ο Νομός μας έχει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες. Τα προηγούμενα χρόνια επί Νομαρχίας μου, κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αξόνων, που ολοκληρώθηκε ή ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας»

-Στόχος είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ;

Χωρίς ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ο τόπος θα μπει σε περιπέτειες. Είναι το τελευταίο που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας σήμερα. Γι’ αυτό ζητάμε καθαρή εντολή διακυβέρνησης του τόπου.

-Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή;

Η επόμενη μέρα, πρέπει να είναι μέρα ανάταξης της χώρας και του λαού μας. Πρέπει να είναι μέρα Ανάπτυξης και Προόδου. Κι αυτό μόνο μια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και  Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να το εγγυηθεί.