Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Δήμο Πύλης

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έζησαν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων στα ριζά του Κόζιακα, Πιαλεία, Φιλύρα με τον Άγιο Βησσαρίωνα να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα, από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 την περιοχή.

Δρόμοι πλημμύρισαν & μετατράπησαν σε ορμητικούς χειμάρρους, τεράστιοι κορμοί δέντρων ξεριζώθηκαν κλείνοντας δρόμους, μηχανήματα καταπλακώθηκαν, ακόμα & οικίες, ενώ κολώνες της ΔΕΗ κόπηκαν στη μέση σαν οδοντογλυφίδα, συνθέτοντας ένα σκηνικό τρόμου, βγαλμένο από χουλιγουντιανή ταινία.

Την τρομακτική καταιγίδα, που χτύπησε με αβυσσαλέο μένος τις παραπάνω Κοινότητες του Δήμου, συνόδευε & ισχυρή χαλαζόπτωση, που στην περίπτωση της Πιαλείας το μέγεθος του χαλαζιού, μπορούσε να συγκριθεί με ένα καρύδι, καθώς & δυνατός αέρας που κάποιες στιγμές, μετατρεπόταν σε ανεμοστρόβιλο, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα τους. Και όλα αυτά σε διάστημα 20 λεπτών!

Καταστροφές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, καθώς & σε αποθηκευμένα αγροτικά προϊόντα σε αποθήκες, όπως τριφύλλι, σιτηρά & καλαμπόκι, το μέγεθος των οποίων θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες από συνεργεία του ΕΛΓΑ που θα προστρέξουν στην περιοχή, για την καταγραφή των ζημιών.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης έλαβε δύο κλήσεις για άντληση όμβριων νερών σε Παλαιομονάστηρο & Πύλη & τρεις για κοπές δέντρων που είχαν φράξει δρόμους, διακόπτοντας την κυκλοφορία, σε Παλαιομονάστηρο, Πιαλεία & Πύλη.

Προς το παρόν υπάρχει διακοπή ρεύματος σε Αγ. Βησσαρίωνα & Φιλύρα, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να δουλεύουν εντατικά προς αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν, εκτιμώντας για την περίπτωση της Φιλύρας & μέρους του Αγ. Βησσαρίωνα να δοθεί ρεύμα απόψε, ενώ μέχρι αύριο οι βλάβες θα αποκατασταθούν πλήρως.

πηγή: pylinews.gr