TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Οι Τρικαλινοί μαγειρεύουν την εποχή του Κορωνοϊού και προτείνουν γύρο σπιτικό (συνταγή)

Μαρ 27, 2020
in Featured, slider, Μαγειρική
Οι Τρικαλινοί μαγειρεύουν την εποχή του Κορωνοϊού και προτείνουν γύρο σπιτικό (συνταγή)
Share on FacebookShare on Twitter

Από τα καλά (εάν μπορούμε να βρούμε κάτι καλό σε όλα αυτά που συμβαίνουν) της εποχής του Κορωναϊού είναι ότι έχουμε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με πράγματα που μας αρέσουν. Ο “εγκλεισμός” μας ωθεί να ασχοληθούμε με δημιουργικά πράγματα που είχαμε εγκαταλείψει λόγω των τρελών ρυθμών της καθημερινότητάς μας. Τώρα πια που έχουμε άπλετο χρόνο στο σπίτι μας πολλοί είναι εκείνοι που περνούν πολλές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Οι Τρικαλινοί αν κρίνουμε από τις συνταγές που έρχονται στο trikalaview.gr αλλά κι από εκείνες που ανεβάζουν καθημερινά στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (όπως είναι η ομάδα “Μένουμε σπίτι” στο fb) το έριξαν στο μαγείρεμα. Από τις πιο λαχταριστές είναι εκείνες του Δημήτρη Τριανταφύλλου ο οποίος μας προτείνει γύρο (100%) σπιτικό και μας δίνει τη συνταγή. Τον ευχαριστούμε κι αναμένουμε μερίδα…


Συνταγή για σπιτικό γύρο 

Υλικά

Για την πανσέτα

  • 1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

Για τις πίτες

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κ.σ. τζατζίκι
  • 100 γρ. πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

Για την πανσέτα

Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκ. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Βάζουμε τη μισή πανσέτα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή. Ιδανικά δεν ανακατεύουμε πολύ κατά την ώρα του ψησίματος για να ψηθεί σωστά η πανσέτα και να μην βράσει. Σβήνουμε με 1 κ.γ. από το ξίδι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη δόση της πανσέτας.

Για τις πίτες

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, αλάτι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ιδανικά τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 10 εκ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μια πίτα και ψήνουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί μέχρι μέσα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι. Βάζουμε πανσέτα, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Για 6η συνεχόμενη φορά πρόεδρος των ΕΒΕ ο Βαγγέλης Αγγελάκης
Featured

Επανεκλέχτηκε ο Βαγγέλης Αγγελάκης στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ

Απρ 28, 2025
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης των ζημιών στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και το λοιπό δίκτυο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις θεομηνίες «Daniel» & «Elias»
Featured

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης των ζημιών στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και το λοιπό δίκτυο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις θεομηνίες «Daniel» & «Elias»

Απρ 28, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Η Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία σε όλα τα Γυμνάσια των Τρικάλων με ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Featured

Η Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία σε όλα τα Γυμνάσια των Τρικάλων με ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Απρ 28, 2025
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Featured

Πρωτομαγιά: Μέτρα τροχαίας για ασφαλείς διαδρομές – μηδενική ανοχή στις επικίνδυνες παραβάσεις

Απρ 28, 2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Εκτιμήθηκε η δουλειά που κάνουμε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Featured

MyHealth με ΑΙ από το καλοκαίρι, τι θα μπορούν να κάνουν πολίτες και γιατροί

Απρ 28, 2025
Next Post
Μόσιαλος: Σε 45-60 ημέρες τα νέα για το φάρμακο – Αν είχα την επιλογή θα ερχόμουν στην Αθήνα

Με κορωνοϊό και η κόρη του Ηλία Μόσιαλου

Γλυκάκι χωρίς τύψεις

Γλυκάκι χωρίς τύψεις

25η Μαρτίου με έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επιδείνωση – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (pics)

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα φαινόμενα - Που θα βρέξει το Σάββατο (pics)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd