Οι Τρικαλινοί επιλέγουν solarium για τέλειο μαύρισμα πριν βγουν στις παραλίες-Συνέντευξη με την ιδιοκτήτρια του Magic Sun Solarium Λίτσα Καλογράνα

Όλοι θέλουμε αυτό το bronze ηλιοκαμένο δέρμα του καλοκαιριού για το οποίο ξοδεύουμε ατελείωτες ώρες κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο σε κάποια παραλία. Ακόμη όμως κι αν δεν έχουμε προλάβει να απολαύσουμε τα πρώτα μας μπάνια, εκτός από τον ήλιο ένας ασφαλές κι αποτελεσματικός τρόπος να μαυρίσουμε ομοιόμορφα είναι το τεχνητό μαύρισμα, το γνωστό solarium. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί, γυναίκες κι άνδρες, επιλέγουν το τεχνητό μαύρισμα για να αποκτήσουν την καλοκαιρινή εμφάνιση που επιθυμούν.
Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

(fb Vivi Margariti)

Επισκεφθήκαμε το μοναδικό αποκλειστικά κέντρο μαυρίσματος της πόλης των Τρικάλων. Πρόκειται για το Magic Sun Solarium, ένα σύγχρονο κέντρο που λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια στο κέντρο της πόλης (Ασκληπιού 12, τηλ. 2431022013) και λατρεύουν όσοι αγαπούν το μαύρισμα.  Στο  Magic Sun Solarium μας υποδέχθηκε η ιδιοκτήτριά του Λίτσα Καλογράνα που πολύ πρόθυμα μας έλυσε κάθε απορία σχετικά με το τεχνητό μαύρισμα.

Όπως μας πληροφόρησε το Magic Sun Solarium μας προσφέρει λύσεις είτε για να χτίσουμε το αρχικό μαύρισμα πριν βγούμε στην παραλία, είτε για να αποκτήσουμε εκείνο το βαθύ μαύρισμα που θα μας κάνει να ξεχωρίζουμε καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (και γιατί όχι όλου του χρόνου αφού μας δίνει τη δυνατότητα να το διατηρήσουμε χωρίς να το… αφαιρέσει ο χειμώνας).

Το solarium μαυρίζει το ίδιο με τον ήλιο μόνο που εκπέμπει πολύ λιγότερο UVB και UVA. «Επομένως, κάποιος μαυρίζει γρηγορότερα χωρίς να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εγκαύματος όπως συμβαίνει συχνά με τον ήλιο. Μάλιστα ιδανικά θα ήταν πριν εκτεθούμε στον ήλιο να έχουμε προηγουμένως πάρει λίγο χρώμα από το solarium» μας εξηγεί η κ. Καλογράνα.

Πλεονεκτήματα

Συλλέγοντας πληροφορίες κατά τη συζήτηση που κάναμε καταγράψαμε επιγραμματικά ορισμένα από τα πλεονεκτήματα του solarium που είναι τα εξής επιγραμματικά:

  • Μαύρισμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
  • Δεν προκαλούνται εγκαύματα καθώς η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ελεγχόμενη.
  • Ενισχύεται η παραγωγή βιταμίνης D, όταν το δέρμα εκτίθεται σε ακτινοβολία UV.
  • Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο solarium η λήψη ελεγχόμενης ακτινοβολίας βοηθά στην καταπολέμηση δερματικών παθήσεων.

Για ποιους δεν ενδείκνυται το solarium

Το solarium ενδείκνυται για τους περισσότερους ωστόσο, όπως μας τόνισε η κ. Καλογράνα υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που πρέπει να το αποφεύγουν όπως οι νέοι κάτω των 18 ετών, όσοι κάνουν θεραπείες με βαριάς μορφής φάρμακα ορμονών, εγκαυματίες, όσοι έχουν φωτοευαισθησία, οι έγκυες ή οι λεχώνες, όσοι διαθέτουν επικίνδυνες ελιές στο σώμα τους ή εκείνοι που έχουν ιστορικό δερματολογικών παθήσεων ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος.

Σύγχρονα μηχανήματα, έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό

Το Magic Sun Solarium διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα και έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό. Λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα  «Καθημερινά, δεκάδες, εξυπηρετούνται από το οργανωμένο πρόγραμμα. Με τις τέσσερις  μηχανές μαυρίσματος, το Magic Sun, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί άψογα, περισσότερους από 10 επισκέπτες την ώρα. Χωρισμένοι σε ομάδες ανάλογα με τον τύπο δέρματος, οι επισκέπτες, χάρη στην εμπειρία του προσωπικού και την οργάνωση, χρησιμοποιούν το κατάλληλο για αυτούς μηχάνημα» μας εξηγεί η κ. Καλογράνα και προσθέτει «Ο τύπος δέρματος είναι βασικό κριτήριο για τη μηχανή μαυρίσματος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες επιδερμίδες οι οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά. Λίγα λεπτά και μια ήπια μηχανή μαυρίσματος είναι κατάλληλη για το ξεκίνημα μιας ανοιχτόχρωμης επιδερμίδας. Σταδιακά γίνεται αύξηση των λεπτών παραμονής στη μηχανή και στη συνέχεια σταδιακή είσοδος και σε ισχυρότερη. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αρχικά γίνεται μία τόνωση και ένταση στο σοκολατένιο χρώμα και σταδιακά μια συντήρησή του, για να διαρκεί σε βάθος χρόνου. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι το βαθύ σοκολατένιο χρώμα, που μας ανεβάζει την libido και μας προετοιμάζει για τον ήλιο».

Χαλαρωτική εμπειρία

Στο Magic Sun Solarium είχαμε μία χαλαρωτική εμπειρία καθώς ως γνωστόν στο solarium εκτός από το μαύρισμα είναι μία καλή ευκαιρία να αποβάλλουμε το άγχος και το στρες της ημέρας κάτι που αποδεικνύεται κι επιστημονικά δεδομένου ότι το solarium συνθέτει βιταμίνη D που είναι υπεύθυνη για την καλή μας διάθεση. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και το όμορφο περιβάλλον του Magic Sun Solarium και τα χαμόγελα των ανθρώπων του τότε η εμπειρία είναι άκρως απολαυστική.

Πακέτα και συμφέρουσες προτάσεις

Σημειώστε ότι προσφέρει πακέτα και πολύ συμφέρουσες προσφορές και προτάσεις καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εάν θέλετε να αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε γιατί το Μagic Sun Solarium αποτελεί και φέτος την ιδανική επιλογή.

Μagic Sun Solarium

Ασκληπιού 12, 3ος όροφος, Εμπορικό Κέντρο, Τρίκαλα

Δευτέρα – Παρασκευή από 9.00-21.00 και Σάββατο 11.00-17.00

Για ραντεβού 24310 22013

fb: MagicSun Solarium