TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Η τρελή ζύμη μου

Αυγ 29, 2019
in Μαγειρική
Η τρελή ζύμη μου
Share on FacebookShare on Twitter

Η ζύμη που περιμένατε είναι εδώ,και πιστέψτε με θα την λατρέψετε.
Είναι μια τρελή ζύμη όπως σας είπα,γίνεται αλμυρή και γλυκιά.
Πολύ εύκολη χωρίς ζύμωμα,με υλικά που έχετε στο σπίτι.
Θα σας δείξω πολλές,αγαπημένες συνταγές με αυτή την ζύμη.
Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα,την πιο εύκολη και τέλεια Πίτσα.
Βιάζομαι να την μοιραστώ μαζί σας,πάμε στην κουζίνα μου.

Υλικά για την ζύμη:
180 γρ. περίπου χλιαρό γάλα

2 κ.γ. ξερή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1+1/2 κ.γ. μπέικιν

1+1/2 κ.γ. αλάτι

180 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα την μαγιά,και την ζάχαρη. Το αφήνουμε για 15 λεπτά,στην άκρη να φουσκώσει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι,το αυγό με το γιαούρτι. Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι,αλάτι και μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι,προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι,και τέλος με μια μαρίζ. Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου,όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο,δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη. Μόλις δείτε ότι το μπολ σας είναι καθαρό,η ζύμη είναι έτοιμη. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνετε για 2 ώρες.

Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλετε,να χρησιμοποιήσετε αμέσως την ζύμη.Την διπλώνετε και την βάζετε στο ψυγείο,μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο 3 μέρες.Μπορείτε να την φυλάξετε και στην κατάψυξη. Για να φτιάξουμε την πίτσα,χωρίζουμε στα δύο την ζύμη μας. Ανάβουμε τον φούρνο στους 230-250 βαθμούς,να ζεσταθεί πολύ. Όπως ξέρετε όσοι έχετε κάνει πίτσα μου,την ψήνω σε λαδόκολλα. Ναι καλά διαβάσατε,στην σχάρα σε λαδόκολλα κάτω κάτω.
Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο,με λίγο αλεύρι. Αν δείτε ότι κολλάει,θα προσθέσετε λίγο αλεύρι.

Βάζετε επάνω την αγαπημένη σας γέμιση,και ψήνετε για 9 λεπτά. Εγώ εδώ έχω βάλει,κρύα σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και ντοματίνια. Ελάχιστο σπανάκι και πολύ λίγο ελαιόλαδο,μόλις ψηθεί ρίγανη,πιπέρι,ρόκα,ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.Φτιάξτε την,όπως σας αρέσει.
Μυστικά
Προσοχή στο γάλα να μην καίει,καλύτερα κρύο παρά καυτό.
Αν το μείγμα είναι σφιχτό,προσθέστε λίγο γάλα, και αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλό,λίγο αλεύρι (εξαρτάται από το αλεύρι,γιαυτό λέω περίπου).
Μη βάζετε πολλά υλικά πάνω στην πίτσα σας.
Μπορείτε να παραλείψετε το αυγό,και να βάλετε πιο πολύ γάλα.

   «Καλή επιτυχία elpidas little corner»
                         Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Gemma,για την συνταγή.

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

«Πράσινα σημεία» σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας

«Πράσινα σημεία» σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας

Προετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά-Τσάντες σε απίστευτη ποικιλία και τιμές στο βιβλιοχαρτοπωλείο «Λαμπρίδης» στα Τρίκαλα

Προετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά-Τσάντες σε απίστευτη ποικιλία και τιμές στο βιβλιοχαρτοπωλείο «Λαμπρίδης» στα Τρίκαλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd