Η Τούρτα της Ελπίδας

Πανεύκολη αλλά τόσο νόστιμη τούρτα πολύ σοκολατένια.  Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά εργαλεία μόνο όρεξη και φαντασία.  Πάμε στην κουζίνα να την φτιάξουμε τώρα  μαζί…

Υλικά για το παντεσπάνι :
1 3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας κακάο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν- κ.γ αλάτι
2 αυγά
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1 κούπα ξινόγαλα ή γάλα με 1κ.σ. ξύδι ή λεμόνι
1 κούπα δυνατό καφέ
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 ταψάκια 20 εκ. και λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Ανάβετε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Λαδώνετε και αλευρώνετε 2 ταψάκια 20εκ η βάζετε λαδόκολλα.
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι,ζάχαρη,κακάο,σόδα,μπέικιν και αλάτι.
Τα ανακατεύετε με ένα σύρμα και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζετε τα αυγά με το ξινόγαλα-καφέ-καλαμποκέλαιο, την βανίλια και χτυπάτε για δύο λεπτά με το μίξερ ή με σύρμα.
Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μόλις ενωθεί το μείγμα το αδειάζετε στα ταψάκια.
Ψήνετε 30 με 35 λεπτά περίπου και ελέγχετε πάντα.
Αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τα κόβετε στη μέση.
Υλικά για το φρόστιγκ :
2/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
3-5 κ.σ. κακάο ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε
250 γρ. βούτυρο σ.θ.δ.
1 κούπα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την ζάχαρη, αλεύρι, κακάο και το γάλα.
Τα ανακατεύετε με ένα σύρμα και μόλις γίνει μια πηχτή κρέμα,κατεβάζετε από την φωτιά. Θέλει 2-3 λεπτά περίπου.
Την σκεπάζετε και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι και την αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα για 5 λεπτά περίπου, προσθέστε το κρύο μείγμα με το αλεύρι και τέλος την κουβερτούρα.
Συνεχίστε το χτύπημα για 2-3 λεπτά περίπου να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν θέλετε πιο σκούρο φρόστιγκ προσθέστε και άλλο κακάο.
Διακοσμείτε όπως θέλετε και σας αρέσει την τούρτα!
Είναι πολύ νόστιμη ελαφριά και τόσο σοκολατένια!
  ” elpidas little “

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html