TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Η Τούρτα της Ελπίδας

Νοέ 6, 2017
in Μαγειρική
Η Τούρτα της Ελπίδας
Share on FacebookShare on Twitter
Πανεύκολη αλλά τόσο νόστιμη τούρτα πολύ σοκολατένια.  Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά εργαλεία μόνο όρεξη και φαντασία.  Πάμε στην κουζίνα να την φτιάξουμε τώρα  μαζί…

Υλικά για το παντεσπάνι :
1 3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας κακάο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν- κ.γ αλάτι
2 αυγά
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1 κούπα ξινόγαλα ή γάλα με 1κ.σ. ξύδι ή λεμόνι
1 κούπα δυνατό καφέ
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 ταψάκια 20 εκ. και λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Ανάβετε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Λαδώνετε και αλευρώνετε 2 ταψάκια 20εκ η βάζετε λαδόκολλα.
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι,ζάχαρη,κακάο,σόδα,μπέικιν και αλάτι.
Τα ανακατεύετε με ένα σύρμα και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζετε τα αυγά με το ξινόγαλα-καφέ-καλαμποκέλαιο, την βανίλια και χτυπάτε για δύο λεπτά με το μίξερ ή με σύρμα.
Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μόλις ενωθεί το μείγμα το αδειάζετε στα ταψάκια.
Ψήνετε 30 με 35 λεπτά περίπου και ελέγχετε πάντα.
Αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τα κόβετε στη μέση.
Υλικά για το φρόστιγκ :
2/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
3-5 κ.σ. κακάο ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε
250 γρ. βούτυρο σ.θ.δ.
1 κούπα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την ζάχαρη, αλεύρι, κακάο και το γάλα.
Τα ανακατεύετε με ένα σύρμα και μόλις γίνει μια πηχτή κρέμα,κατεβάζετε από την φωτιά. Θέλει 2-3 λεπτά περίπου.
Την σκεπάζετε και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι και την αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα για 5 λεπτά περίπου, προσθέστε το κρύο μείγμα με το αλεύρι και τέλος την κουβερτούρα.
Συνεχίστε το χτύπημα για 2-3 λεπτά περίπου να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν θέλετε πιο σκούρο φρόστιγκ προσθέστε και άλλο κακάο.
Διακοσμείτε όπως θέλετε και σας αρέσει την τούρτα!
Είναι πολύ νόστιμη ελαφριά και τόσο σοκολατένια!
  ” elpidas little “

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post

Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός συμβατός δότης στον κόσμο

Σήμερα Γιορτάζουν

Καιρός τώρα: Με νεφώσεις, βροχές και πολλά μποφόρ η Δευτέρα

Καιρός τώρα: Με νεφώσεις, βροχές και πολλά μποφόρ η Δευτέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd