TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Η Τούρτα

Αυγ 15, 2017
in Μαγειρική
Η Τούρτα
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν ξέρω αν είστε τυχερή και έχετε φίλους που σκέφτονται και νιώθουν το ίδιο με σας. Εγώ είμαι τυχερή  έχω μια φίλη που μπήκε ξαφνικά στην ζωή μου και έμεινε εκεί για πάντα. Όχι απλά ταιριάξαμε σε όλα είναι ο καθρέφτης μου θα έλεγα ακόμα και στην σκέψη. Έχουμε την ίδια τρέλα και στην κουζίνα πως αλλιώς θα ταιριάζαμε. Θα το καταλάβετε δοκιμάζοντας την τούρτα αφού μου είπε τόσα για αυτή..Μόλις πήρα την συνταγή την έφτιαξα  ξετρελάθηκα και την μοιράζομαι μαζί σας.

Υπάρχουν γεύσεις που μόλις κλείσεις τα μάτια σου σε ταξιδεύουν.Σου θυμίζουν πολλά και αγαπημένα κάτι τέτοιο σου θυμίζει η Τούρτα μου.Την παλιά απλή καλή γεύση που ένιωθες όταν έτρωγες ένα γλυκό.Όπως είπα είναι μια απλή Τούρτα αλλά τόσο ζουμερή νόστιμη και ελαφριά.Η γεύση της παραμένει τέλεια ακόμα και μετά από δυο μέρες. Πάμε να φτιάξουμε την τούρτα από τα παλιά που  σίγουρα  ήρθε για να μείνει!

 ” Έλσα Μου σε ευχαριστώ που μπήκες στην ζωή μου η Τούρτα μου δική σου “
                                                                                  

Θα χρειαστώ για το παντεσπάνι:
4 αυγά
3 φλ.του καφέ ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
3 1/2 φλ.καφέ αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Χτυπάω 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνω στους 180 βαθμούς.
Προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20εκ.
Για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
40 γρ. κόρν φλάουρ
4 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. κουβερτούρα.
Πως την φτιάχνω:
Διαλύω σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνω στην άκρη.
Βάζω το γάλα με την ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και τέλος προσθέτω το βούτυρο.
Χωρίζω στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνω ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζω με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνω να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
Βράζω 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβω στα 3.
Σιροπιάζω το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζω μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.
Είναι καλύτερα να το κάνω από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσω.
Σουηδική  βουτυρόκρεμα:
1 ασπράδι
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη όχι πολύ γεμάτο
1/2 φλ.τσαγιού βύτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βανίλια
Σε μπεν-μαρί βάζω το ασπράδι με την ζάχαρη και ανακατεύω 5 λεπτά περίπου με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη βάζω μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.
Απλά αλείφω όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζω με ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
Θα δείτε ότι όσο μένει γίνεται πιο νόστιμη!
Δοκιμάστε την και η γεύση της σίγουρα κάτι θα σας θυμίσει!!

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Μικρές συμβουλές για να μη γυαλίζει το πρόσωπό σας

Μικρές συμβουλές για να μη γυαλίζει το πρόσωπό σας

Η πεθερά

Κόλλησε στο μέτρημα

«Αγκώνας του τένις»: Δεν αφορά μόνο τους αθλητές

«Αγκώνας του τένις»: Δεν αφορά μόνο τους αθλητές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd