Η θλιβερή Δευτέρα της 27ης Σεπτεμβρίου 2004 και 2010 για την περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας

Τα δυο πολύνεκρα δυστυχήματα που στιγμάτισαν την περιοχή της Φαρκαδόνας, του νομού Τρικάλων κι όλης της χώρας 18 και 12 χρόνια αντίστοιχα.

Η Δευτέρα 27η Σεπτεμβρίου αποτελεί ίσως την χειρότερη ημερομηνία για την περιοχή της Φαρκαδόνας. Μια ημερομηνία που ήρθε έρχεται να θυμίσει στην περιοχή δυο τραγικά δυστυχήματα, που σημειώθηκαν την ίδια ημερομηνία με διαφορά λίγων ετών. Αυτά τα δυο τραγικά δυστυχήματα είχαν πολλές ομοιότητες, σημειώθηκαν την ίδια ημέρα αλλά σε διαφορετικά έτη, είχαν τον ίδιο αριθμό θυμάτων, σημάδευσαν μια ολόκληρη περιοχή και προκάλεσαν ανατριχίλα σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά για όλους τους συναδέλφους που τα κάλυψαν, ταυτόχρονα και ο συντάκτης του κειμένου, ήταν από τα σκληρότερα, της μέχρι σήμερα δημοσιογραφικής πορείας.

Ήταν Δευτέρα 27η Σεπτεμβρίου του 2004. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων μεταφέρει 37 μαθητές και τέσσερις καθηγητές συνοδούς της Α’ τάξης του Λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η χαρά της εκδρομής στις 10 περίπου το πρωί μετατρέπεται σε τραγωδία…

Στο 176ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Ασπρονέρι, το λεωφορείο συγκρούεται πλαγιομετωπικά με νταλίκα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Επτά μαθητές ανασύρονται νεκροί, τρεις τραυματίζονται σοβαρά, ενώ άλλοι 27 τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων τρεις ιδιαίτερα σοβαρά.

Νεκροί είναι οι μαθητές Μπουραζέλης Χρήστος, Λίτσιου Αικατερίνη, Καλύβα Στεφανία, Τέλλιος Κωνσταντίνος, Σαράφη Ευγενία, Οικονομούλας Απόστολος και Καματσέλος Ιωάννης.

krinilive.gr