Η συνάντηση… του Τρικαλινού κοινού με τον Γιώργο Κιμούλη σε μια υπέροχα ανατρεπτική παράσταση

«Η συνάντηση»… Το Τρικαλινό θεατρόφιλο κοινό είχε την ευκαιρία το βράδυ της Τρίτης να απολαύσει μία εξαιρετική παράσταση με τον Γιώργο Κιμούλη, την Άννα Μονογιού και τον Στάθη Παναγιωτίδη. Ένα έργο του Stephen Belber, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη ταυτόχρονα βίαιο, τρυφερό, σοκαριστικά αληθινό, ρεαλιστικό, ωμό, ανθρώπινο, ποιητικό και γνήσια χιουμοριστικό, με πολλές ανατροπές.

Ένα έργο το οποίο αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά κοινωνικά θέματα, που ενώ φαινομενικά αγγίζουν κυρίως τα λοάτκι άτομα, ωστόσο αναφέρεται γενικά στον σύγχρονο άνθρωπο, στη μοναξιά, στην κρίση ταυτότητας, στο παρελθόν και στο πως οι παθογένειές του στοιχειώνουν το παρόν και το μέλλον, στην ευθύνη, στην αποξένωση των μεγάλων πόλεων, στα χρόνια που φεύγουν, στα γερατειά κ.α.

Μια παράσταση ανατρεπτική με άπλετο χιούμορ και τον Κιμούλη να ξεδιπλώνει επί σκηνής το τεράστιο ταλέντο του. Αβίαστα, όμορφα, ρεαλιστικά, ωμά και άλλοτε ποιητικά, γνήσια θεατρικά, λιτά και μεγαλειώδη κανιβαλίζει τη ζωή και τις καταστάσεις με αβίαστο χιούμορ. Στο πλευρό του οι συμπρωταγωνιστές του συμβάλλουν στην επιτυχία με τη δική τους ερμηνεία. Αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού.

H «Συνάντηση» είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναι πρόλογος”.

Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Διονύσης Τσακνής, τα δε κοστούμια της επιμελήθηκε η Σοφία Νικολαΐδη.

Tο έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber, «Η Συνάντηση» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αμαλία στην Θεσσαλονίκη και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.