Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι-Παράσταση στα αγγλικά ανέβασε το 22ο Δ.Σ. Τρικάλων

Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, είναι η παράσταση που επέλεξαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί του 22ου Δ.Σ. Τρικάλων για να κλείσουν τη σχολική χρονιά. Η παράσταση θα ήταν σαν όλες τις άλλες που με πολύ κόπο και πολύ δουλειά ανεβάζουν τα σχολεία αυτή την εποχή, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Εντούτοις, η συγκεκριμένη παράσταση, απέσπασε πολλά επιπλέον μπράβο για το βαθμό δυσκολίας της καθώς οι συντελεστές της επέλεξαν να ανεβάσουν το έργο στα αγγλικά.

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης καταχειροκροτήθηκαν για την καθόλα αξιόλογη και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας προσπάθειά τους. Απέδωσαν τους ρόλους τους σε άπταιστα αγγλικά κι εντυπωσίασαν το κοινό.

Η υπόθεση

Ένας νεαρός ευγενής από την Πίζα, ο Λουκέντιος, καταφθάνει στην Πάντοβα για να σπουδάσει, μαζί με τους υπηρέτες του, Τράνιο και Μπιοντέλλα. Αμέσως, ερωτεύεται την Μπιάνκα, τη μικρότερη κόρη ενός ευγενή της Πάντοβα, του Μπατίστα. Ο Μπατίστα δεν θέλει, όμως, να παντρέψει την Μπιάνκα, πριν παντρέψει πρώτα τη μεγάλη του κόρη, την Κατερίνα. Παρά το γεγονός ότι η προίκα της Κατερίνας είναι μεγαλύτερη αυτής της Μπιάνκα, καθώς είναι η πρωτότοκη, κανείς δεν θέλει να παντρευτεί την Κατερίνα, λόγω του ότι είναι αφάνταστα στρίγγλα. Στην Πάντοβα καταφθάνει κι ο Πετρούκιος, ένας νέος από τη Βερόνα, που μετά το θάνατο του πατέρα του, γυρίζει τον κόσμο και ψάχνει να παντρευτεί μία κοπέλα με μεγάλη προίκα…

Συντελεστές

Στην παράσταση πήραν μέρος οι μαθητές της Ε’ τάξης:

Ακρίβου Αποστολία, Γαλάνης Αχιλλέας, Ευθυμιάδης Χρήστος, Ζαραμπούκας Νικόλαος, Ζαφειροπούλου Κων/να, Ιωαννοπούλου Σοφία, Λάππας Ραφαήλ, Μάκκα Αλεξάνδρα, Μάστουρα Βασιλική-Παρασκευή, Μπατζέλης Γεώργιος, Νάκου Δήμητρα, Στούπης Παναγιώτης, Τσιπράκου Λεμονιά-Παρασκευή, Τυφαρίκης Άγγελος, Χαρχαντή Στυλιανή.

Από την ΣΤ’ τάξη οι μαθητές:

Γκόρα Ηλιάνα, Καζαντζιού Παναγιώτα, Καραγιάννης Απόστολος, Κολοβού Βαρβάρα, Πατσιαούρας Βασίλειος, Πλακιάς Χρυσοβαλάντης, Τσιουπέκα Ραφαηλία, Χουσμεκιάρη Θεοδώρα.

Την παράσταση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Γκούμπλια, Πέννυ Γιάγκα και Ηλίας Παπανικολάου.