Οι RobotExperts θα εκπροσωπήσουν τα Τρίκαλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Στον Βόλο έλαβε χώρα το Σάββατο, 24/02/2024, ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής FLL 2024 – MASTERPIECE Θεσσαλίας, στον οποίο συμμετείχαν 13 ομάδες από Τρίκαλα, Βόλο και Καρδίτσα. Στον φιλόξενο χώρο των “Μαγνήτων Κιβωτός”, στην Μητρόπολη, οι ομάδες ρομποτικής έστησαν τα περίπτερά τους, αγωνίστηκαν, παρουσίασαν την δουλειά τους και, φυσικά, διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Η ομάδα ρομποτικής της πόλης μας RobotExperts κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου project, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον, καινοτόμο και με κοινωνική ευαισθησία έργο, που αφορά την κατασκευή ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού που μπορεί να παίζεται ταυτόχρονα και από κωφούς ανθρώπους. Προσπαθεί να συμβάλλει έτσι στην κατάργηση του αποκλεισμού που βιώνουν κάποιες ομάδες ανθρώπων με τις δικές τους δυσκολίες, κι ανοίγει τον δρόμο στην αγορά να κινηθεί σε παρόμοιους δρόμους.
Για την κατασκευή του παιχνιδιού οι RobotExperts χρησιμοποίησαν την Μηχανική Μάθηση, έναν κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης που όλο και πιο συχνά βρίσκουμε μπροστά μας και φυσικά θα αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά αντικείμενα του προσεχούς μέλλοντος.


Η τρικαλινή ομάδα συνδύασε την παραπάνω παρουσίαση με μία εξαιρετική απόδοση στην πίστα όπου αγωνίστηκε το ρομπότ της, σκαρφαλώνοντας στην 2η θέση της σχετικής βαθμολογίας, και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, στις 9-10 Μαρτίου 2024. Εκεί φυσικά θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς το περυσινό της project είχε κατακτήσει την 1η θέση στην Ελλάδα.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας Νίκο Γετερίδη, Παναγιώτη Καρανάσιο, Κάτια Καραστεργίου, Σταύρο Μπάνο, Σεραφείμ Παπαναστασίου, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τέγου, Κατερίνα Τζίκα και Σεραφείμ Τσιγάρα, και τους προπονητές τους, Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου.
Καλή επιτυχία στην Θεσσαλονίκη!