Η πρώτη των πρώτων στο Νομό Τρικάλων και στην σχολή εισαγωγής της με καταγωγή την Κρήνη

Στιγμιότυπο από το 3ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων(ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Μαρία Γκέκα με 19.625 μόρια, εισήχθη 1η στην Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α.

Οι υψηλές βαθμολογίες που συγκέντρωσε σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα ήταν η ανταμοιβή των κόπων της, της αγωνίας και του άγχους της τελευταίας κρίσιμης χρονιάς λίγο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μια Τρικαλινή μαθήτρια με μέρος της καταγωγής της, από την Κρήνη του Δήμου Φαρκαδόνας, υποψήφια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και πλέον νέα φοιτήτρια, Μαρία Γκέκα από το 7ο Λύκειο Τρικάλων, πλέει από χθες το απόγευμα σε πελάγη ευτυχίας, αφενός γιατί κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή που ονειρευόταν χρόνια τώρα, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α., αφετέρου γιατί συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων νεοεισαχθέντων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Μαρία, κόρη της Τζένης Λακιάρα και του Γιάννη Γκέκα, όπως και αρκετοί άλλοι υποψήφιοι των Τρικάλων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και βγήκαν νικητές από τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς τους, τους καθηγητές και γενικότερα όλη την περιοχή των Τρικάλων, αφού κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες και να εισαχθούν στις σχολές προτίμησης τους με πολύ καλή σειρά.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων η Μαρία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, «πλάθοντας» μια σειρά από όνειρα για τη μετέπειτα πορεία της.

Σημειωτέον ότι η Μαρία συγκέντρωσε 19.625 μόρια, γεγονός που την ανέδειξε 1η κατά σειρά στη σχολή της.

Συγκεκριμένα, είχε τις εξής επιδόσεις: Νεοελληνικά 19,2, Μαθηματικά 19,3, Οικονομία 20 και Πληροφορική 20.

Βαθμολογία ιδιαίτερα υψηλή και σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα παιδιά των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ήρθαν αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας (κλειστά σχολεία, τηλεκπαίδευση).

Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και επίτευξη των μελλοντικών της στόχων.

ΠΗΓΗ krinilive.gr