Η πρώτη παγωνιά… Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τη μαγεία των μικρών πραγμάτων από την Σάρα Άντισον Άλεν

Μετά τον Μαγικό Κήπο, η Sarah Addison Allen (Σάρα Άντισον Άλεν) γοητεύει ξανά τους αναγνώστες της με την ιστορία των αδερφών Γουέιβερλι  στο βιβλίο της με τίτλο «Η πρώτη παγωνιά» (εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ). Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τη μαγεία των μικρών πραγμάτων.Σχετικά με την υπόθεση του βιβλίου διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: Είναι Οκτώβριος στη Βόρεια Καρολίνα. Καθώς τα φύλλα παίρνουν τα φθινοπωρινά τους χρώματα, μια… ιδιόρρυθμη μηλιά ετοιμάζεται όπως πάντα ν’ ανθίσει με την πρώτη παγωνιά. Όμως φέτος οι αδερφές Γουέιβερλι έχουν μεγαλύτερες έγνοιες από την τρελή μηλιά του κήπου τους…

Η Κλερ έχει δοθεί ολόψυχα στην επιχείρησή της, τις Καραμέλες Γουέιβερλι, και, παρότι τα πηγαίνει μια χαρά, ανησυχεί. Νιώθει πως από τα γλυκά της λείπει αυτό ακριβώς που υπόσχεται στους πελάτες της: η αληθινή μαγεία. Η Σίντνεϊ λαχταρά ένα ακόμη παιδί, αλλά, όσο το προσπαθεί, τόσο η επιθυμία της γίνεται άπιαστο όνειρο με αποτέλεσμα να μη χαίρεται τη ζωή της. Στο μεταξύ, η κόρη της η Μπέι, που ζει για πρώτη φορά την αγωνία του έρωτα, ίσως να έχει πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά της.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, όταν ένας μυστηριώδης ξένος εμφανίζεται στο κατώφλι τους γνωρίζοντας ένα μυστικό που μπορεί να αμφισβητήσει τα ίδια τα θεμέλια της οικογένειάς τους. Και οι δυο αδερφές πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις τους για να τον αντιμετωπίσουν και να παραμείνουν ενωμένες καθώς πλησιάζει η πρώτη παγωνιά…

Στοιχεία

Πρόκειται για ένα ταξίδι σε μία εποχή που κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, όπου ενσωματώνεται νοερά ο αναγνώστης μέσα από δυνατές «αφηγήσεις» που επικεντρώνονται στις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη, το νόημα της ζωής, των μικρών πραγμάτων… με φόντο την πρώτη παγωνιά.

Ο στιγματισμός, τα προβλήματα, οι δυσμενείς συνθήκες και οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι συναρπαστικοί ήρωες της ιστορίας τους φέρνουν πιο κοντά στον αναγνώστη που «ζει» τις ζωές τους, μέσα σε ένα γοητευτικό σκηνικό γεμάτο από αρώματα λουλουδιών και τη γλύκα της καραμέλας, αλλά και τη… μαγεία ενός κόσμου μαγικού.

Η πρώτη παγωνιά νομίζω πως δεν «παγώνει» τον αναγνώστη, αλλά εκπέμπει μία ζεστασιά, μία θετική ενέργεια κι ένα μυστήριο. Η γραφή απλή, αλλά εξαιρετικά επιδέξια, η ανάγνωση ευχάριστη και η πλοκή συγκλονιστική.

Α… να μην ξεχάσω. Μην παραλείψετε να ρίξετε μία ματιά και στη συνταγή από τα Τετράδια Μαγειρικής των Γουέιβερλι για «Ψωμί με σύκο και πιπέρι» διότι όπως θα πει και η Μαίρη: Μερικές φορές, δύο υλικά που φαίνονται εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους συνδυάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η συγγραφέας

Η Σάρα Άντισον Άλεν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας. Πολλά βιβλία της έχουν μπει στη λίστα των best seller των New York Times, όπως Ο μαγικός κήπος, Η βασίλισσα των ζαχαρωτών, The Girl Who Chased the Moon, Το μυστικό της ροδακινιάς και The Lost Lake. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στη διεύθυνση www.sarahaddisonallen.com.