TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξενάγησε Ευρωπαίους και Έλληνες σε χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ δομές του Ν. Τρικάλων

Ιούν 21, 2025
in Featured, slider, Τοπικά
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξενάγησε Ευρωπαίους και Έλληνες σε χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ δομές του Ν. Τρικάλων
Share on FacebookShare on Twitter

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Περτούλι Νομού Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Θεσσαλία διοργάνωσε ενημερωτικές επισκέψεις σε χρηματοδοτούμενες από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλία 2021-27 δομές, που βρίσκονται στο Νομό Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ),  στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και στο Σπήλαιο Θεόπετρας.

Τα στελέχη της Ε.Ε. και των αρμόδιων Υπουργείων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την λειτουργία και ανάπτυξη των δομών, όπως και για την άριστη συνεργασία που διατηρούν με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-27 και την Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη ξενάγηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, η οποία συνοδεύονταν από στελέχη της Διαχειριστικής Επιτροπής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Αναλυτικά τα έργα:

* Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

Η ξενάγηση έγινε από την Μπουραζάνη Μαλαματένια, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΦΕΚΟ.

Προϋπολογισμός  Πράξης: 457.600,00 €. Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης ως 31/12/2025. Το ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» βρίσκεται στα Τρίκαλα στην περιοχή Βαρούσι. Αποτελεί μονάδα διημέρευσης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση και έχει δυναμικότητα είκοσι (20) ατόμων. Το ΚΔΗΦ λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) με ωράριο λειτουργίας 07:30 – 16:00.

Φορέας για τη σύσταση και την λειτουργία του ΚΔΗΦ είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Μέσω του ΚΔΗΦ ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρμονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή και προετοιμάζεται η ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Ο στόχος του φορέα, μέσω της λειτουργίας του ΚΔΗΦ, είναι να παρασχεθούν στην ομάδα στόχο υπηρεσίες που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των ατόμων με Νοητική Υστέρηση, θα ενισχύσουν την αυτονομία τους και την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής (άμεσα ωφελούμενοι). Επίσης διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων που είναι επιφορτισμένα με τη φροντίδα τους, από την καθημερινή 24ωρη παρακολούθηση τους και με τον τρόπο αυτό αποφορτίζουν τις οικογένειες και τους δίνουν την δυνατότητα για εξεύρεση ή διατήρηση της θέσεως εργασίας τους  (έμμεσα ωφελούμενοι). Η βελτίωση των συνθηκών ζωής σχεδιάζεται να επέλθει μέσω των στοχευμένων δράσεων του κέντρου.

*Βελτίωση επισκεψιμότητας Σπηλαίου Θεόπετρας

Η ξενάγηση έγινε από τον κ. Κοντό Μιχάλη, Αρχαιολόγος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Υπουργείου Πολιτισμού.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η  επαναλειτουργία του Σπηλαίου άρχισε τον Απρίλιο 2025. Π/Υ: 2 εκ. €.

Το σπήλαιο της Θεόπετρας βρίσκεται περίπου 4 χλμ έξω από την Καλαμπάκα και αποτελεί σημαντικό αρχαίο μνημείο, καθότι διασώζει συνεχείς ανθρωπογενείς επιχώσεις που ξεκινούν από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή (περίπου πριν 130.000 χρόνια) και φθάνουν μέχρι το τέλος της Νεολιθικής (3000 π.Χ.). Στο σπήλαιο έχουν βρεθεί πυκνά αρχαιολογικά κατάλοιπα των εν λόγω περιόδων που δίνουν πολύτιμα στοιχεία γι’ αυτές.

Μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας, υλοποιήθηκαν έργα ανάπλασης και ανάδειξης του χώρου, με την κατασκευή διαδρόμου επισκεπτών σε υψηλότερη στάθμη από τις ανεσκαμμένες επιχώσεις. Το έργο έχει ως στόχο την αποκατάσταση της λειτουργίας του σπηλαίου και την εκ νέου απόδοσή του στο κοινό με όρους απόλυτης ασφάλειας τόσο για το ίδιο το μνημείο, όσο και για τους επισκέπτες του.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας όπου εκτίθενται επιλεγμένα ευρήματα από τις ανασκαφικές έρευνες στο σημαντικό προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, ενώ σε ειδική αίθουσα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών να εξοικειωθεί με τις έννοιες της αρχαιολογίας και της προϊστορίας.

*“Ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου

Η ξενάγηση έγινε από την Σαριώτη Θεοδώρα, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Τρικκαίων.

Η επίσκεψη αφορούσε στην Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το έργο έχει συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3 εκ.€. Χαρακτηρίστηκε ως “τμηματοποιημένο” (phasing) μεταξύ της Προγραμματικής Περιόδου (Π.Π.)  2014-2020 και της Π.Π. 2021-2027. Το σύνολο του αφορά στην αισθητική και περιβαλλοντική ανάπλαση συνολικής επιφάνειας 10.775 τ.μ. και περιλαμβάνει:

-την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία), συνολικού εμβαδού 5.755,54μ2

-την πλατεία Εθνικής Αντίστασης συνολικού εμβαδού 3.916,46μ2

-την περιοχή στο μέτωπο προς την πλευρά του ποταμού Ληθαίου που συνδέει τις δύο πλατείες εμβαδού 1.103μ2, η οποία ξεκινάει από την οδό Αμαλίας κοντά στη συμβολή της με την οδό Σαράφη και συνεχίζει επί της οδού Τσιτσάνη

Βασικά στοιχεία της αναβάθμισης, πέρα από την αισθητική βελτίωση είναι και η συνολική θετική βιοκλιματική ποιότητα των πλατειών με τη νέα τους μορφή, η σύνδεση των πλατειών μεταξύ τους μέσω ποδηλατόδρομου, η ενίσχυση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών με τον σχεδιασμό ζωνών κίνησης και στάσης πεζών και η διευκόλυνση ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και ΑΜΕΑ.

 

Tags: ΕΡΓΑ ΕΣΠΑΞΕΝΑΓΗΣΗΤρίκαλα
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: «Για τη Γη και την Ελευθερία»
Τοπικά

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: «Για τη Γη και την Ελευθερία»

Ιούν 21, 2025
Η παράδοση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη «Εισαγωγή στην Ψηφιακή Λαογραφία»
Featured

Η παράδοση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη «Εισαγωγή στην Ψηφιακή Λαογραφία»

Ιούν 21, 2025
Ρεκόρ συμμετοχών των φορέων Κοινωνικής Οικονομίας στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Featured

Ρεκόρ συμμετοχών των φορέων Κοινωνικής Οικονομίας στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Ιούν 21, 2025
Θλίψη για το θάνατο του 59χρονου Τρικαλινού Χρήστου Πατούκα
Featured

Θλίψη για το θάνατο του 59χρονου Τρικαλινού Χρήστου Πατούκα

Ιούν 21, 2025
Κατερίνα Παπακώστα: Αίτημα για νέες εξόδους στον Ε65
Τοπικά

Κατερίνα Παπακώστα: Αίτημα για νέες εξόδους στον Ε65

Ιούν 21, 2025
Μαγνησία: Σύλληψη αλλοδαπού με βαρύ ποινικό παρελθόν – Εκκρεμούσαν καταδίκες για ληστεία, κλοπή και οπλοκατοχή
Τοπικά

Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι Τρικαλινού – Εντοπίστηκαν ναρκωτικά δισκία

Ιούν 21, 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd