Η Νίκη Κεραμέως στα Τρίκαλα για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) (φωτό-video)

Στα Τρίκαλα βρίσκεται σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ). Το σχολείο έχει μεταστεγαστεί από τον Πύργο στο κτίριο του πρώην Αθλητικού Πάρκου «Αποστόλης Καρακούσης».

Την κ. Κεραμέως υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλων και Αλέξανδρος Καπανιάρης, του ΚΕΔΑΣΥ κ. Απόστολος Σπαθής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως  πρόκειται για ένα σχολείο για κόσμημα που συμβολίζει μια σημαντική σύμπραξη, μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της «Αυτό το νέο σχολείο αποτελεί ακόμα ένα βήμα στο να δώσουμε περισσότερη ενίσχυση σε αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο της ειδικής αγωγής και στα παιδιά που έχουν ειδικές δεξιότητες. Η Πολιτεία έρχεται να μεριμνήσει προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνεται διαρκώς καλύτερη».

Αναφερόμενη στο έργο της Κυβέρνησης υποστήριξε ότι έγιναν 6.000 μόνιμοι διορισμοί, πολλές προσλήψεις για την στελέχωση των σχολείων και σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και την εκδήλωση «Ημέρες Εrasmus» που διεξάγονταν στο χώρο του Μουσείου «Τσιτσάνη», ενώ το μεσημέρι το μεσημέρι παρευρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων.