Όσοι πιστοί… προσέλθετε
Η εστίαση της LunaRecycle, σημείωσε η υπηρεσία, θα είναι τα «μη αέρια, μη βιολογικά και μη μεταβολικά» στερεά απόβλητα: «πράγματα όπως συσκευασίες, υφάσματα και δομικά στοιχεία».
Ο τελικός στόχος είναι να ονειρευτούμε καινοτόμους και υπερ-αποδοτικούς νέους τρόπους για να μετατρέψουμε αυτά τα σκουπίδια σε «χρήσιμα προϊόντα» που υποστηρίζουν «εκτός πλανήτη επιστήμη και εξερεύνηση».
Ένα κομμάτι «Digital Twin» θα δέχεται υποβολές εικονικών προσομοιώσεων της τεχνολογίας των υποψηφίων σε δράση, που ενσωματώνουν δεδομένα πραγματικού κόσμου, και ένα κομμάτι «Prototype Build» θα αναλάβει ομάδες που αναπτύσσουν λεπτομερή σχέδια των εφευρέσεών τους ανακύκλωσης.
Το Management of Challenge θα διευθύνεται από τον διευθυντή διαστημικών τεχνολογιών και μηχανικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, Dr Rajiv Doreswamy.
Ωστόσο, η NASA τρέφει την ελπίδα του κοινού ότι η ανάπτυξη αυτής της ελαφριάς, χαμηλής ενέργειας, τεχνολογίας ανακύκλωσης σεληνιακών απορριμμάτων θα μπορούσε γρήγορα να ωφελήσει και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο σπίτι στο διαστημόπλοιο Γη.
Εάν είναι επιτυχείς, αυτές οι τεχνικές ανακύκλωσης θα διευκολύνουν επίσης τους εξερευνητές του διαστήματος να πραγματοποιήσουν φθηνότερα και πιο αποδοτικά ταξίδια στον Άρη επίσης.
Το κόστος αποστολής στον Άρη και πίσω, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Dr Guven για το 2022, έφτασε περίπου το 1 εκατομμύριο δολάρια.
*Με πληροφορίες από την Daily Mail