Η μοναδική παραλία της Αρβανιτιάς… Μια παραλία με ιστορία (δείτε που βρίσκεται)- φωτό

Εκείνο που θα σου κάνει εντύπωση στο Ναύπλιο το καλοκαίρι είναι το γεγονός ότι όλη τη διάρκεια της ημέρας κι ενώ είναι μία μεγάλη πόλη κυκλοφορούν άνθρωποι με παρεό, καπέλα και σαγιονάρες… Στην αρχή μπερδεύεσαι όταν όμως πληροφορείσαι ότι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, που μπορείς να φτάσεις σε λίγα λεπτά περπατώντας, βρίσκεται μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Ναυπλίου τότε καταλαβαίνεις ότι το μπάνιο είναι μέσα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Είναι από τις πλέον δημοφιλείς. Θα τη συναντήσεις ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι (και για να ακριβολογούμε κάτω από τον προμαχώνα του Θεμιστοκλή) και θα σε εντυπωσιάσει με τη γραφικότητά της.

Μη φανταστείς ότι πρόκειται για μία τεράστια παραλία καθώς είναι μόλις 200-300 μέτρα. Όμως σίγουρα το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά του Παλαμήδι και το τέλος της Ακροναυπλίας θα σε μαγέψει.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πήρε το όνομά της από τη μεγάλη σφαγή των Αλβανών μισθοφόρων το 1779. Λένε, πως ο Καπετάν Πασάς τους ανέβασε με δόλο στο Παλαμήδι και από εκεί τους γκρέμισε στη θάλασσα. Όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι πρόκειται για ένα μύθο που έχει επικρατήσει. Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή κατοικούνταν από Αλβανούς που της έδωσαν το όνομα Αρβανιτιά από τα χρόνια της Ενετοκρατίας κιόλας.

Τι πρέπει να γνωρίζεις; Η θάλασσα έχει βότσαλα (δεν θα τη λατρέψεις αν σου αρέσει η άμμος) αλλά τα νερά της είναι καθαρά. Αξίζει να αναφέρω ότι έχει βραβευτεί  με Γαλάζια Σημαία.

Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στα βότσαλα, ντουζιέρες και WC. Έχει καταπληκτικά beach bar για καφέ και ποτό.

Επίσης, διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ στην είσοδο.