Η λίμνη των κύκνων, ο Καρυοθραύστης και …Πίσω πάλι

Η λίμνη των κύκνων, ο Καρυοθραύστης και …Πίσω πάλι από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ. Τρία βιβλία «διαμάντια» για μικρούς αναγνώστες αλλά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά. Χαρίζουν απολαυστικές στιγμές και είναι διδακτικά.«Η λίμνη των κύκνων» (με CD) της Χρυσάνθης Καραΐσκου: Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης, βασισμένο στο ομώνυμο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, σε διασκευή της Χρυσάνθης Καραΐσκου και εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Ένας μοχθηρός μάγος μεταμορφώνει την πριγκίπισσα Οντέτ και τις φίλες της σε κύκνους. Ο μόνος τρόπος να λυθούν τα μάγια είναι να ερωτευτεί κάποιος την πριγκίπισσα. Στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ζίγκφριντ η Οντέτ βρίσκει τον άνθρωπο που θα τη σώσει και θα της χαρίσει την ευτυχία. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τον κακό μάγο.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό βιβλίου και CD, που εξοικειώνει το παιδί με τον υπέροχο κόσμο της κλασσικής μουσικής, η οποία γίνεται πιο προσιτή μέσα από τη μαγική εικονογράφηση και τα διαχρονικά παραμύθια.

«Ο Καρυοθραύστης» (με CD) της Χρυσάνθης Καραΐσκου

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Κλάρα παίρνει δώρο από τον νονό της έναν καρυοθραύστη. Τα μεσάνυχτα, το σαλόνι όπου έχει αποκοιμηθεί η Κλάρα μεταμορφώνεται, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και ποντίκια εισβάλλουν στο δωμάτιο. Η κούκλα Καρυοθραύστης προσπαθεί να σώσει το κορίτσι και αντιμετωπίζει γενναία τους ποντικούς. Ο νονός της Κλάρας τον μεταμορφώνει σε πρίγκιπα και μαζί οι δύο νέοι φεύγουν για να ανακαλύψουν τη χώρα των Ζαχαρωτών, όπου ετοιμάζεται ν’ αρχίσει μια ξέφρενη γιορτή, γεμάτη όμορφες μελωδίες και χορούς. Ένα συναρπαστικό παραμύθι, βασισμένο στο ομώνυμο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι.


“Και πίσω πάλι” της Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη

Ο Άλκης, που αγαπά πολύ το τένις, έρχεται αντιμέτωπος με έναν περίεργο γείτονα που του πετά ΠΙΣΩ τα κίτρινα μπαλάκια του σε άθλια κατάσταση.  Αυτό όμως δεν σταματά τον Άλκη και τα στέλνει ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ελπίζοντας έτσι να γκρεμίσει τον τοίχο που τον χωρίζει από τον μοναχικό γείτονα. Άραγε θα τα καταφέρει;

Πληροφορίες για το βιβλίο

Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη

Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής

Εκδόσεις: Διάπλαση