Η Λαρισαία μητέρα που έκανε βιβλίο τη συγκλονιστική της μάχη ενάντια στον καρκίνο

Η Αγγελική Δαφτσίδου είναι μία Λαρισαία μητέρα δύο παιδιών η οποία το 2013 αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή για κερδίσει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ αργότερα πήρε τη μεγάλη απόφαση να αγνοήσει τα στερεότυπα και μην προχωρήσει σε αισθητική αποκατάσταση.

Με περισσό θάρρος το 2016, είχε αποφασίσει να μιλήσει δημόσια γι’ αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία ζωής, αποτελώντας παράδειγμα θέλησης για ζωή.

Δύο χρόνια μετά από αυτή την προσπάθειά της και πέντε χρόνια μετά τη μάχη που έδωσε ενάντια στην επάρατο, η Αγγελική Δαφτσίδου, ούσα και συγγραφέας, αποφάσισε μέσω ενός βιβλίου να μοιραστεί τις εμπειρίες της.

Το βιβλίο τιτλοφορείται “Παράθυρο στη ζωή” και στο εξώφυλλό του προϊδεάζει τον αναγνώστη ότι πρόκειται για “μια συγκλονιστική μαρτυρία για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού”.

Η Λαρισαία συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του μοιράζεται εκείνες τις στιγμές που την έφεραν κοντά στη σκέψη του θανάτου και την ώθησαν να βρει το σθένος και να ανοίξει διάπλατα το… παράθυρο στη ζωή.

Μιλώντας στο onlarissa.gr εξήγησε πως η απόφασή της να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο, πάρθηκε όταν αισθάνθηκε την ανάγκη να μεταφέρει μέσα από τις εμπειρίες της το κουράγιο εκείνο, αλλά και την απόρριψη του αισθήματος της μοναξιάς, σε όλους εκείνους τους “συνοδοιπόρους” στα σκοτεινά μονοπάτια αυτής της αρρώστιας.

“Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της μαμάς μου και τη δική μου. Είναι ό,τι πιο δύσκολο μετά την κηδεία της μάνας μου και τη δική μου περιπέτεια υγείας” εξήγησε χαρακτηριστικά η κ. Δαφτσίδου, ενώ συμπλήρωσε: “Αποφάσισα να το γράψω γιατί απλά, σκεφτόμουν πάντα πως ως καρκινοπαθής θα ήθελα κι εγώ πολύ να έχω ένα βιβλίο δίπλα μου, από κάποιο συνοδοιπόρο να μου δίνει κουράγιο”.

Είναι αισιόδοξο όμως το μήνυμα του βιβλίου; Η ίδια η συγγραφέας απαντά πως “είναι ένα βιβλίο ρεαλιστικό. Ο καρκίνος δεν είναι αισιόδοξος. Αποπνέει αισιοδοξία στο τέλος γιατί ζω, όπως ζουν χιλιάδες γυναίκες, αλλά δεν είναι όλα ροζ κορδελάκια, χαμόγελα, όπως βλέπουμε στα μέσα, μία ωραιοποίηση του καρκίνου.

Όλοι έχουμε χάσει κάποιον από καρκίνο και μόνο αισιόδοξο δεν είναι αυτό το συναίσθημα.

Ελπίζω ότι μέσα από την αλήθεια μου να δώσω κουράγιο στον κόσμο. Να καταλάβει ο καθένας ότι δεν είναι μόνος του”.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη προσωπική δουλειά της Αγγελικής Δαφτσίδου, μετά από συμμετοχές σε ομαδικές εκδόσεις μέσω της Ένωσης Λογοτεχνών, της οποίας είναι μέλος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πνοή”, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στο Λαρισαϊκό κοινό στις 10 Νοεμβρίου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 το απόγευμα.

Απόστολος Ράιδος

πηγή :https://www.onlarissa.gr/2018/10/13/i-larisaia-mitera-poy-ekane-vivlio-ti-sygklonistiki-tis-machi-enantia-ston-karkino/

Δείτε εδώ παλιότερη συνέντευξη που είχε  παραχωρήσει στο trikalaview.gr : https://trikalaview.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CF%89-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%BC%CE%AD-3/