Οι καθημερινές μάχες που καμία μαμά δεν μοιράζεται με κανέναν…

Όλες οι μαμάδες καθημερινά δίνουν μάχες και κουράζονται πολύ για τις φέρουν εις πέρας.

Κάθε μέρα παλεύουν καθημερινά αλλά τις περισσότερες φορές προτιμάνε να κρατήσουν για τον εαυτό τους αυτό που περνάνε.

Βαδίζουν ανάμεσα στην φιλία και στην μητρότητα.

Όλες οι μαμάδες προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους και δίνουν την ψυχή τους για να είναι ευτυχισμένα. Προσπαθούν να τα κάνουν  χαρούμενα και ταυτόχρονα να θέτουν  όρια. Είναι οι  καλύτερες φίλες  των παιδιών τους τώρα αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους πάντα σκέφτονται πως στο μέλλον δεν θα τους εμπιστεύονται τα πάντα αλλά θα λένε τα μυστικά τους στους φίλους τους.

Κλαίνε  με δάκρυα χαράς, λύπης και θυμού.

Όλες αυτές οι μαμάδες έχουν βιώσει την χαρά  της μητρότητας και με το που κράτησαν στα χέρια τους τα παιδιά τους έκλαψαν από χαρά. Όμως καθημερινά κλαίνε από θυμό και λύπη γιατί κουράζονται, δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα και δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους ή μπορεί κανείς να μην αναγνωρίζει ότι κάνουν.Αυτά τα δάκρυα προτιμάνε να τα κρατάνε για τον εαυτό τους και με κανέναν άλλο.

Έγιναν από απλές καθημερινές γυναίκες σε σούπερ προστάτιδες.

Το να γίνεις μαμά μπορεί να φαντάζει απλό στα μάτια όλων αλλά δεν είναι.Μια μαμά νοιάζεται πρώτα για τα παιδιά της και μετά για τον εαυτό της. Σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί πριν συμβεί.Βλέπουν στους αγνώστους τον κίνδυνο και κλειδώνουν τις πόρτες για να διώξουν το «κακό». Μια σούπερ προστάτιδα τα σκέφτεται όλα αυτά και όχι μια υπερβολική όπως πολλοί θα την χαρακτήριζαν.

Δουλεύουν σκληρά και αμείβονται λίγο.

Η δουλειά των μαμάδων είναι απαιτητική και δύσκολη καθώς χρειάζεται να καθαρίζουν, να μαγειρεύουν , να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους, να τα ετοιμάσουν για το σχολείο και να πάνε και στην δουλειά τους. Κανείς δεν τους λέει ένα μπράβο για την σκληρή δουλειά τους και εκείνες το ξέρουν καλά.

Ότι λένε δεν είναι παράπονο αλλά συμβουλές.

Κάθε μαμά προσπαθεί να περάσει ένα μέρος της σοφίας της στα παιδιά της και να τους δώσει τις σημαντικότερες αξίες της ζωής. Όμως ότι λέει μπορεί να ακούγεται στους άλλους και στα παιδιά της σαν παράπονο αλλά δεν είναι.Θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν την συμβουλή τους όσο κακές και βαρετές και να γίνονται.

 Προσπαθούν να ακολουθούν τα παιδιά τους στα βήματά τους.

Το χάσμα γενεών πάντα θα υπάρχει και όλες οι μαμάδες προσπαθούν να το καταρρίψουν. Προσπαθούν να μάθουν τα πάντα για την νέα γενιά και να ακολουθήσουν τα χνάρια τους. Όμως πάντα θα έχουν την μαμά μέσα τους και το ξέρουν καλά.

Προσπαθούν να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από οικογενειακά μυστικά και ελαττώματα.

Κάθε οικογένεια κουβαλάει τους καβγάδες της, τα λάθη της και τα μυστικά της. Όλες οι μαμάδες αγωνίζονται να προστατέψουν τα παιδιά τους από κακές σχέσεις και λάθη παρόλο που κάποια στιγμή θα  βρεθεί κάποιος  άλλος να τους αποκαλύψει.

Νομίζω πως θέλατε πολύ να μοιραστείτε αυτές τις καθημερινές μάχες με κάποιον αλλά τώρα ξέρετε πως δεν είστε μόνες ή οι  μόνες…

πηγή : babyradio.gr- Γεωργία Τ.