Η ιστορία της Τρικαλινής μικρούλας που γεννήθηκε εξαδάκτυλη

Η Παρασκευούλα είναι μία πανέμορφη μικρούλα που γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Ο ερχομός της έφερε πολλά χαμόγελα κι απέραντη ευτυχία  στη ζωή των γονιών της αλλά και μία έκπληξη. Το πανέμορφο κοριτσάκι γεννήθηκε με 6 δακτυλάκια στα πόδια της.  Η μητέρα της Ελένη Κατσικογιάννη μας αφηγείται το παραμύθι της εξαδάχτυλης βασίλισσας το οποίο έχει ως εξής:

Μια φορά κ έναν καιρό ένα φθινοπωρινό πρωινό του 2018 γεννήθηκε ένα πανέμορφο κοριτσάκι με γαλαζοπράσινα ματάκια και καστανόξανθα μαλλάκια..η μόνη ιδιαιτερότητα που είχε ήταν ότι στα δαχτυλάκια των ποδιών του κατοικούσαν αντί για πέντε, έξι δαχτυλάκια…όλοι μα όλοι έλεγαν ότι κρατάει από βασιλική οικογένεια κ ότι στη ζωή του θα ήταν πολύ τυχερό…το κοριτσάκι μεγάλωνε κ ομόρφαινε μέρα με τη μέρα κ οι γονείς του έλιωναν σε κάθε του ναζάκι και σε κάθε του χαμόγελο και κουβεντούλα ..δε μπορούσε όμως να βρει πουθενά παππουτσάκια που να χωράνε τα ποδαράκια του…κ αυτό στεναχωρούσε πολύ τη μαμά του κ το μπαμπά του…γι αυτό και αποφάσισαν να κόψουν αυτό το επιπλέον δαχτυλάκι από κάθε ποδαράκι…έτσι λοιπόν κ έγινε…από σήμερα η βασίλισσα μας μετράει στα ποδαράκια της 11 στο σύνολο δαχτυλάκια κι όχι 12…σύντομα μάλιστα η καλή νεράιδα θα της κλέψει κ ένα ακόμα, κ έτσι πια θα μεγαλώσει έχοντας 10 δαχτυλάκια κ φορώντας τις ωραιότερες γόβες σαν μια σωστή βασίλισσα….

Η Παρασκευούλα είναι η μεγάλη κόρη της οικογένειας. «Γεννήθηκε εξαδάκτυλη και το μάθαμε τη μέρα της γέννας» μας εξηγεί η Ελένη και προσθέτει «Δεν το γνώριζα στην εγκυμοσύνη. Δεν φάνηκε στις εξετάσεις».

«Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας και τις υπέροχες σας ευχές…Σας αγαπάμε κ εμείς τόσο όσο εσείς….Η Παρασκευούλα σας στέλνει πολλά πολλά φιλάκια!!!» αναφέρει η μαμά της και η φωνή της είναι γεμάτη αγάπη για το τόσο ξεχωριστό πλασματάκι, την κόρη της.

Ελένη σε ευχαριστούμε που μοιράστηκε το παραμύθι της εξαδάκτυλης βασίλισσας μαζί μας. Τις καλύτερες ευχές μας για την ξανθομαλλούσα σας.