TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Οι φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου

Δεκ 13, 2017
in Διατροφή
Οι φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου
Share on FacebookShare on Twitter

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μετά τη διάγνωση για καρκίνο του παχέος εντέρου συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας από τη νόσο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Oncology.

«Η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών μετά τη διάγνωση για καρκίνο του παχέος εντέρου συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο και μάλιστα αυτή η θετική έκβαση παρατηρείται ανεξάρτητα από την ποσότητα φυτικών ινών που κατανάλωνε ο ασθενής πριν τη διάγνωση» αναφέρει ο βασικός συντάκτης της μελέτης Δρ Άντριου Τσαν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, ο Τσαν και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου 790 ενήλικες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του παχέος εντέρου και οι οποίοι έδωσαν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα φυτικών ινών που έπαιρναν από τη διατροφή τους. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για τουλάχιστον οκτώ χρόνια και κατά το διάστημα αυτό έχασαν τη ζωή τους 773 άνθρωποι, εκ των οποίων 174 λόγω του καρκίνου.

Μελετώντας τους θανάτους σε σχέση με την πρόσληψη φυτικών ινών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος θανάτου από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Συγκριτικά με την ομάδα των ασθενών που κατανάλωναν τις λιγότερες φυτικές ίνες, για κάθε επιπλέον 5 γραμμάρια φυτικών ινών υπολογίστηκε ότι ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου μειώνεται κατά 22%, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μειώνεται κατά 14%.

bigstock 147978269

Επίσης, και η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μετά τη διάγνωση για καρκίνο φάνηκε να αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Σύμφωνα με τη μελέτη, για κάθε επιπλέον 5 γραμμάρια που προστέθηκαν στη διατροφή μετά τη διάγνωση ο κίνδυνος θανάτου από τον καρκίνο του παχέος εντέρου μειώνεται κατά 18%, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μειώνεται κατά 14%.

Όσο για τα οφέλη που προκύπτουν ανά τύπο φυτικών ινών, ο Τσαν αναφέρει πως «οι φυτικές ίνες των δημητριακών και των προϊόντων ολικής άλεσης φαίνεται να συνδέονται με τον μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο του παχέος εντέρου». Για κάθε επιπλέον 5 γραμμάρια φυτικών ινών από αυτά τα προϊόντα ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία μειώνεται κατά 33% και 22% αντίστοιχα. Από την άλλη, οι φυτικές ίνες των λαχανικών συσχετίστηκαν μόνο με 17% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, ενώ οι φυτικές ίνες των φρούτων δεν φάνηκε να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή άλλες αιτίες.

πηγή :http://www.onmed.gr/ygeia/story/360936/oi-fytikes-ines-meionoyn-ton-kindyno-thanatoy-apo-karkino-toy-paxeos-enteroy

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη
Featured

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη

Ιούλ 2, 2025
Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό
Διατροφή

Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό

Ιούλ 1, 2025
Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου
Διατροφή

Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου

Ιούν 30, 2025
Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια
Διατροφή

Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια

Ιούν 29, 2025
5 ιδέες για το πιο αντιφλεγμονώδες πρωινό γεύμα που φάγατε ποτέ
Διατροφή

5 ιδέες για το πιο αντιφλεγμονώδες πρωινό γεύμα που φάγατε ποτέ

Ιούν 28, 2025
Άνοια: Τα 3 χόμπι που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας
Διατροφή

Άνοια: Τα 3 χόμπι που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από το 2018

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από το 2018

Λάρισα: Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες που ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Λάρισα: Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες που ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Κάλυμνος: Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή – Τι έδειξε η δεύτερη νεκροτομή

Κάλυμνος: Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή - Τι έδειξε η δεύτερη νεκροτομή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd