Η εταιρεία Λαφαζάνης Ηλεκτρολογικό Υλικό καινοτομεί στον αυτοματοποιημένο φωτισμό εγκαθιστώντας έξυπνα φωτιστικά στο δήμο Μουζακίου

Η εταιρεία Λαφαζάνης ηλεκτρολογικό Υλικό καινοτομεί και πάλι στον αυτοματοποιημένο φωτισμό εγκαθιστώντας «έξυπνα» φωτιστικά δρόμου LED σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Μουζακίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη πανελλαδικά εφαρμογή φωτιστικών τεχνολογίας Zigbee σε δημόσιο δρόμο ενώ παράλληλα εκτός από τις «έξυπνες λειτουργίες» με τις οποίες είναι εξοπλισμένα τα φωτιστικά δρόμου πετυχαίνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό έως και 96% σε σχέση με τα φωτιστικά που αντικατέστησαν.

Τα φωτιστικά LED Laflight κατασκευάζονται από την εταιρία Λαφαζάνης με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ενεργειακής απόδοσης αλλά και ενσωματώνοντας «έξυπνες» λειτουργίες για την διαχείριση τους.

Τα φωτιστικά δρόμου LED Laflight που εγκαταστάθηκαν στον δήμο Μουζακίου επικοινωνούν μέσω της ασύρματης τεχνολογίας “Zigbee” κάνοντας τον έλεγχο τους πιο εύκολο από ποτέ, αφού μπορούμε να τα χειριστούμε μαζικά ή και μεμονωμένα ένα προς ένα, μέσω ειδικής για αυτόν το σκοπό εφαρμογής από ένα κινητό τηλέφωνο smartphone.

Η εφαρμογή μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε τα δικά μας «σενάρια» λειτουργίας, επιλέγοντας ποιες ώρες της ημέρας αλλά και ποιες ημέρες της εβδομάδας θέλουμε να λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται πλέον η χρήση διακοπτών ή ακόμα και η εγκατάσταση χρονοδιακόπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή μας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσουμε ένα γκρουπ από όσα φωτιστικά επιλέξουμε ή ακόμη και ένα ή όλα τα φωτιστικά, τόσο στο επίπεδο φωτεινότητάς τους, όσο και στον χρόνο λειτουργίας τους. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αλληλεπίδρασης των φωτιστικών, με άλλες διάφορες συσκευές που υποστηρίζονται από την εφαρμογή όπως, ανιχνευτές κίνησης και ανιχνευτές φωτός.

Στο «σενάριο» που χρησιμοποιήθηκε στον δήμο Μουζακίου, χρησιμοποιώντας τις «έξυπνες» λειτουργίες τους, τα φωτιστικά δρόμου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες που οι δρόμοι δεν έχουν κίνηση, μειώνουν τον φωτισμό τους στο 30% της συνολικής ισχύος μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση ενέργειας. Ενώ σε συνεργασία με μερικούς αισθητήρες κίνησης όταν κάποια κίνηση γίνει αντιληπτή στο δρόμο από κάποιον πεζό ή όχημα, αυξάνουν τον φωτισμό τους στο 100% τμηματικά στο συγκεκριμένο σημείο. Με αυτές τις λειτουργίες, τα φωτιστικά δρόμου καινοτομούν στον τομέα του αυτοματοποιημένου φωτισμού και της εξοικονόμησης ενέργειας.