TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Απόψεις

Η επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Φεβ 22, 2022
in Απόψεις
Συνέλευση της επιτροπής Ειρήνης με ομιλία για τους πολεμικούς σχεδιασμούς
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων δίνει στη δημοσιότητα την ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η “αναγνώριση” από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής. Αντίθετα, ρίχνει νερό στο μύλο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που κλιμακώνονται, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία. Φέρνει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με τραγικές συνέπειες για τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών κρατών της περιοχής. Καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών. Οι Συμφωνίες φιλίας και αμυντικής υποστήριξης μεταξύ των συγκεκριμένων “Λαϊκών Δημοκρατιών” και της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αξιοποιηθούν ως άλλοθι για τη μεταφορά ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η Ρωσία επιδιώκει να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα σε βάρος των λαών.

Η ένταση του αντικομμουνισμού που καταγράφεται ως επίσημη θέση τόσο της κυβέρνησης του Κιέβου, αλλά και που περίσσεψε στο χτεσινό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Πούτιν, ξεγυμνώνει όλους όσοι σκόπιμα καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο της Ρωσίας, επιχειρώντας να την παρουσιάσουν ως δήθεν αντίβαρο στην επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο αντικομμουνισμός αξιοποιείται ως εργαλείο του κεφαλαίου κατά των λαών. Όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να χυθεί, όμως, δεν μπορεί να σβηστεί από την ιστορική μνήμη η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ειρήνη και στη φιλία των λαών. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η ΕΣΣΔ αποτέλεσε μια πολυεθνική ένωση ισότιμων κρατών, στο πλαίσιο της οποίας οι λαοί συνυπήρχαν ειρηνικά, μακριά από εθνοτικούς διχασμούς. Απεναντίας, η καπιταλιστική παλινόρθωση και η σημερινή καπιταλιστική Ρωσική Ομοσπονδία που αξιοποιεί τη λεγόμενη “αποκομμουνιστικοποίηση”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο χτεσινό του διάγγελμα ο Πούτιν, είναι που καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος και τον διχασμό μεταξύ των λαών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ρωσικής αστικής τάξης.

Φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, που συντάσσεται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την Ουκρανία, αξιοποιώντας το πολυφορεμένο επιχείρημα “των δεσμεύσεων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ”. Κλιμακώνει τις επιθετικές πρωτοβουλίες της σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ παράλληλα οι ευρωατλαντικές υποδομές από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα ετοιμάζονται να παίξουν ρόλο στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στοχοποιώντας το λαό και τη χώρα μας.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό, στο ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Συνεχίζει κι εντείνει τις πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία. Για να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Παρουσιάστηκαν θέσεις και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στα Τρίκαλα
Απόψεις

Η διοίκηση Κουρέτα, απο τα 535 εκ. ευρώ που εκτιμούσε τις αποκαταστάσεις, 19 μήνες μετά, έκανε έργα 72 εκ. ευρώ και άλλα 76 εκ. στο μέλλον

Απρ 30, 2025
Η παράδοση των κόκκινων αυγών
Απόψεις

Χριστός Ανέστη ο ωραιότερος χαιρετισμός

Απρ 30, 2025
Τα καλύτερα χρόνια της εργατικής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα; Με ΠΑΣΟΚ
Απόψεις

Τα καλύτερα χρόνια της εργατικής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα; Με ΠΑΣΟΚ

Απρ 23, 2025
Γιώργος Ηλιάδης: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξανά
Απόψεις

Ευχές του Γιώργου Ηλιάδη για το Πάσχα

Απρ 21, 2025
Ο συμβολισμός της Πρώτης Αναστάσεως
Απόψεις

Ο συμβολισμός της Πρώτης Αναστάσεως

Απρ 19, 2025
Ο Τραμπ μέσα μας…
Απόψεις

Ο Τραμπ μέσα μας…

Απρ 14, 2025
Next Post

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το σαμπουάν μετά την ημερομηνία λήξης του

Με συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία στο Κεφαλόβρυσο

Με συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία στο Κεφαλόβρυσο

Κλήρωση 50 αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

Κλήρωση 50 αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd