TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Ελλάδα

Η ελληνική επιχείρηση που έμαθε μέχρι και τον Παναμά να τρώει πίτα γύρο

Νοέ 5, 2017
in Ελλάδα
Η ελληνική επιχείρηση που έμαθε μέχρι και τον Παναμά να τρώει πίτα γύρο
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρώην «βασιλιάς» των αλλαντικών στην Ελλάδα και ο γεωλόγος που κάνουν επέλαση με σουβλατζίδικα

Μία ελληνική επιχείρηση κατάφερε να κάνει τον γύρο παγκόσμιο προϊόν και να τον φτάσει μέχρι τον μακρινό Παναμά… Το «greek souvlaki» είναι προφανώς γνωστό στο εξωτερικό, στην Αμερική και σε πολλές χώρες, ωστόσο μια επιχείρηση έφτιαξε ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα, ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Αμερική, μία αλυσίδα σουβλατζίδικων και άλλαξε την εικόνα των ψητοπωλείων ελληνικού φαγητού στο εξωτερικό.

Η εταιρεία Μέγα Γύρος υπό τους επιχειρηματίες Νίκο Λούστα από τη Φλώρινα και τον Γιώργο Νίκα, της γνωστής οικογενείας των αλλαντικών, είδε έγκαιρα το κενό που υπάρχει στην αγορά της Ευρώπης και όλου του κόσμου για τα προϊόντα ψητοπωλείου και δημιούργησε ένα δυναμικό επεκτατικό πλάνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Με ορμητήριο τον Ασπρόπυργο, έχει πλέον εδραιωθεί στις τρεις μεγαλύτερες αγορές, της Κύπρου της Γερμανίας και της Αγγλίας, έχοντας ταυτόχρονα θέση σε αγορές όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, ενώ μόνο στο ελληνικό εργοστάσιο απασχολούνται 250 άτομα.

madhadg1

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια, το 2007 με βασικούς μετόχους τον Γιώργο Νίκα και το Νίκο Λούστα, ενώ προχώρησε στην δημιουργία εργοστασίου στην Αμερική το Μάιο του 2014 διακινώντας κάθε μέρα περισσότερους από 12 τόνους γύρο – στα δικά της καταστήματα και σε άλλους πελάτες της.

Οι πωλήσεις της θυγατρικής της Μέγα Γύρος στην Αμερική το 2016 έτρεξαν με ρυθμό αύξησης 68% και ανήλθαν σε 4,676 εκατ. δολάρια ενώ οι ζημιές της περιορίσθηκαν στα 606 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις άγγιξαν τα 30,634 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 13,6% σε σχέση με το 2015.

Όπως αναφέρθηκε η Μέγας Γύρος ιδρύθηκε το 2007 με όραμα να γίνει ο γύρος παγκόσμιο προϊόν και πλέον η ξένη αγορά φεύγει από την εικόνα που είχε για το «greek souvlaki». Υπήρξε μια διαφορετική προσέγγιση του προϊόντος του γύρου από την παρασκευή του και την κατάψυξη μέχρι την τελική διαχείριση του προϊόντος και κυρίως το ψήσιμο.

Τα προϊόντα της εταιρίας είναι διαθέσιμα στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά, στον Παναμά και αλλού. Ήδη πολλά καταστήματα στον Παναμά και στο Μεξικό προμηθεύονται τον γύρο της εταιρείας των δύο Ελλήνων.

madhadg2

Το εργοστάσιο δε της Αμερικής είναι 5.500τμ2 στην περιοχή του Λίνχερστ στο Νιου Τζέρσεϊ, μια επένδυση που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκινώντας με αργά και σταθερά βήματα και επιλέγοντας ως στρατηγική αρχικά να μπει στην αγορά μόνο με το προϊόν του γύρου κατάφερε να εδραιωθεί στην αγορά και να δημιουργήσει ζήτηση και για την υπόλοιπη γκάμα των προϊόντων.

Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να γίνει μια ακόμα επένδυση 500.000 ευρώ για να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παράγωγης κρεατοσκευασμάτων.

Έχοντας δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με αλυσίδες fastfood όπως τα GRK, εστιατόρια, diner αλλά και με πολύ δυνατούς διανομείς έχει καταφέρει τα προϊόντα του Μέγα Γύρου να φτάσει από τον Καναδά στο Παναμά και στην Καλιφόρνια.

Το άρμα των εστιατορίων GRK

Στην Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο το άρμα της εταιρείας είναι τα εστιατόρια «GRK Fresh Greek».

«Από τους ανθρώπους που έφεραν το δράμα, τη Δημοκρατία και τα ρολόγια, σας παρουσιάζουμε την απλή τελειότητα του GRK. Σας ταξιδεύουμε σε κλασικές ελληνικές γεύσεις, που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Καλή όρεξη!»

madhadg3

Με αυτό το σλόγκαν καλωσορίζει ο Έλληνας ιδιοκτήτης του εστιατορίου «GRK Fresh Greek», Γιώργος Νίκας τους πελάτες του.

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει τους αναγνώστες της για το άνοιγμα του εστιατορίου στην Ουάσιγκτον, ενώ η επέκταση είναι διαρκής στο Ντουμπάι και στο Αμπου Ντάμπι.

Οι «βασιλιάδες» του γύρου και ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τα Wendy’s

Οι δύο άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την επέλαση του ελληνικού γύρου είναι οι επιχειρηματίες Νίκος Λούστας και Γιώργος Νίκας. Ο Νίκος Λούστας ξεκίνησε από τη Φλώρινα όπου μεγάλωσε και σπούδασε Γεωλογία. Από νωρίς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο των τροφίμων δημιουργώντας στη Θεσσαλονίκη μια βιοτεχνία κρέατος η οποία επεξεργαζόταν γύρους και σουβλάκια.

Έφτιαξε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά αποφάσισε να κάνει νέο ξεκίνημα για την Αθήνα, όπου γνωρίστηκε με την οικογένεια Νίκα των γνωστών αλλαντικών. Με την οικογένεια Νίκα και άλλους επιχειρηματίες κατάφερε να ιδρύσει την εταιρεία Ελληνικός Γύρος -η πρώτη προσπάθεια βιομηχανοποιημένου γύρου-, την οποία και πούλησε μετά από κάποια χρόνια.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Νίκας είχε τη δική του πορεία και ήταν εξίσου ανήσυχος… Είχε την αλλαντοβιομηχανία (πουλήθηκε στη συνέχεια), όμως δεν φαινόταν ικανοποιημένος.

madhadg4

Ο Γιώργος Νίκας ήταν αυτός που αποφάσισε το 1989 να φέρει στην Ελλάδα τα Wendy’s. Έκαναν την εμφάνιση τους στην εγχώρια αγορά το καλοκαίρι του 1989. Τα Wendy’s κατάφεραν να παραμείνουν στην Ελλάδα για πάνω από δέκα χρόνια φθάνοντας το 1997 να διαθέτουν περισσότερα από 10 καταστήματα στην Αθήνα, αρκετά στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες επαρχιακές. Τελικά κατέβασαν ρολά καθώς υπήρξαν προβλήματα στην ανανέωση του συμβολαίου.

Για τον Γιώργο Νίκα βέβαια δεν υπήρχε ησυχία και αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τα εστιατόρια, αλλά αντίστροφα. Δεν πήρε την αντιπροσωπεία μιας αμερικανικής αλυσίδας να την φέρει στην Ελλάδα αλλά πήγε στην Αμερική και ξεκίνησε μια δική του αλυσίδα με άρμα το σουβλάκι, το γιαούρτι και το τζατζίκι. Η αλυσίδα έχει ήδη μπει στην 39η θέση των 100 σημαντικότερων «movers and shakers» στην αγορά των εστιατορίων της ΗΠΑ.

πηγή :http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2973963/i-elliniki-epichirisi-pou-emathe-mechri-ke-ton-panama-na-troi-pita-giro

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
Ελλάδα

Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

Απρ 29, 2025
Ριζικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του σιδηρόδρομου – Τα βασικά σημεία για υποδομή, τρένα και προσωπικό
Featured

Ριζικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του σιδηρόδρομου – Τα βασικά σημεία για υποδομή, τρένα και προσωπικό

Απρ 29, 2025
Τραγωδία στη ΜΥΚ: Νεκρός ανθυπολοχαγός του Στρατού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης καταδρομέων
Ελλάδα

Τραγωδία στη ΜΥΚ: Νεκρός ανθυπολοχαγός του Στρατού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης καταδρομέων

Απρ 29, 2025
Αιτωλικό: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ανήλικο – Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο
Ελλάδα

Αιτωλικό: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ανήλικο – Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο

Απρ 28, 2025
Δολοφονία Μοσχούρη: Πώς εμπλέκεται ο «Έντικ» από το Ντουμπάι στο συμβόλαιο θανάτου
Ελλάδα

Δολοφονία Μοσχούρη: Πώς εμπλέκεται ο «Έντικ» από το Ντουμπάι στο συμβόλαιο θανάτου

Απρ 27, 2025
Ηλεκτρικό ρεύμα: Περίπου 32.000 επιχειρήσεις χάνουν την επιδότηση γιατί κλέβουν ρεύμα
Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Περίπου 32.000 επιχειρήσεις χάνουν την επιδότηση γιατί κλέβουν ρεύμα

Απρ 26, 2025
Next Post
Spiegel: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα -Εχει χρήματα μόνο για φαγητό

Spiegel: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα -Εχει χρήματα μόνο για φαγητό

Καιρός… για βόλτα! Λιακάδα σήμερα και αύριο – Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη

Καιρός... για βόλτα! Λιακάδα σήμερα και αύριο – Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη

Σαν σήμερα το 1935 κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά η Monopoly

Σαν σήμερα το 1935 κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά η Monopoly

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd