Οι Έλληνες τζογάρουν… διαδικτυακά

Ολοένα και περισσότερους Έλληνες προσελκύει το ιντερνετικό στοίχημα τα τελευταία χρόνια. Τα online στοιχήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, με την περίοδο της πανδημίας και δη της καραντίνας η επιλογή τους ακόμη και από τους «παραδοσιακούς» παίκτες που αποτελούσαν σταθερή πελατεία των πρακτορείων να … εκτοξεύεται.Μιλώντας με αριθμούς η Έκθεση Πεπραγμένων της ΕΕΕΠ για το 2020 είναι ενδεικτική της κατάστασης σύμφωνα με την οποία το 2020 τα έσοδα του κλάδου (διαδικτυακά παιχνίδια) παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 35,85% επί του κύκλου εργασιών όλων των παιχνιδιών (και αντίστοιχη αύξηση 34,46% επί των συνολικά ακαθάριστων εσόδων), σε σύγκριση με το 2019.

Τι προτιμούν

Οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα όπως είναι το 20Bet login, προσφέρουν μία σειρά «προϊόντων» για στοιχηματισμό (δημοφιλή αλλά και λιγότερα δημοφιλή).

Στο αθλητικό στοίχημα Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Τένις, Χόκεϊ επί πάγου, Χάντμπολ, Μπέιζμπολ, Πολεμικές τέχνες είναι ορισμένες από τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους με το ποδόσφαιρο να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων.

Ωστόσο, χωρίς καμία αμφιβολία εκείνο που θεωρείται ο βασιλιάς  της κατηγορίας είναι το στοίχημα (on line betting), ενώ σταθερή πρόοδο παρουσιάζουν και τα on line casino. Το πόκερ συγκαταλέγεται στα λιγότερο δημοφιλή.

Ποιοι παίζουν

Σύμφωνα με Πανελλαδική Έρευνα της Kappa Research (Μάΐος 2020, σε δείγμα 3.014 κατοίκων ηλικίας 18 ετών και άνω, σε όλη την Επικράτεια) για λογαριασμό της ΕΕΕΠ τα ¾ των Ελλήνων (81% άνδρες και 68% γυναίκες) έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια. Εξ αυτών το 80% είναι ηλικίας 18 ως 34 ετών και το 78% από 35 ως 54 ετών.

Σε ό,τι αφορά στο χρόνο που «ξοδεύουν» για να παίξουν διαφοροποιείται. Πάντως σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την έρευνα ένας στους 100 αφιερώνει περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα στο παιχνίδι, 7 στους 100 από 1 ως 3 ώρες ενώ οι 8 στους 10 ερωτηθέντες παίζουν λιγότερο από μία ώρα σε εβδομαδιαία βάση.

Πόσα ξοδεύουν

Τα ποσά που ξοδεύουν οι παίκτες δείχνουν και πόσο πορωμένοι είναι με τα στοιχήματα. Υπάρχει ένα 1% που θα διαθέσει πάνω από 300 ευρώ το μήνα, το 59% μέχρι 10 ευρώ, ενώ το ¼ όσων τζογάρουν επιλέγουν να ξοδέψουν από 10 ως 25 ευρώ το μήνα.

Blacklist

H ΕΕΕΠ τηρεί Κατάλογο μη Αδειοδοτημένων Παρόχων (Blacklist) με στόχο τη διαδικασία εντοπισμού, ελέγχου και εγγραφής τους. Τούτο διασφαλίζει ένα ασφαλές πλαίσιο για τον παίκτη χωρίς κακοτοπιές και παγίδες Η λίστα τηρείται από τον Ιούλιο του 2013 κι επικαιροποιείται συνεχώς. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2020, οι εγγεγραμμένοι ιστότοποι στην Blacklist ανέρχονται σε 2.387.

.