Οι Έλληνες πρωταθλητές στο σεξ στην Ευρώπη

Πόσοι από σας δεν έχετε φουσκώσει σαν παγόνια από υπερηφάνεια στο άκουσμα ερευνών που βάζουν τους Έλληνες στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως όσων αφορά τις ερωτικές τους επιδόσεις; Τέτοιες έρευνες κάνουν την εμφάνισή τους συχνά πυκνά στο διαδίκτυο αλλά και στα έντυπα, με αυτούς που τις δημοσιεύουν να εστιάζουν φυσικά στα στοιχεία που μας αφορούν σαν λαό, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για άνδρες ή γυναίκες.

Το ότι οι λαοί της Μεσογείου και γενικά οι λαοί των χωρών με θερμότερο κλίμα έχουν αυξημένη λίμπιντο σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν όμως και πολλοί που είναι πιο σκεπτικοί και αναρωτιούνται με ποια κριτήρια γίνονται αυτές οι έρευνες, ποιο είναι το δείγμα που έχουν εξετάσει και πως γίνεται οι Έλληνες να έχουν πάντα υψηλή θέση σε αυτές. Και πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή δημοσιεύονται και άρθρα που μας δείχνουν στην κορυφή της λίστας στους λαούς με το μικρότερο πέος στους άνδρες κατά μέσο όρο (ναι, κυκλοφόρησε και αυτό πριν από μερικές εβδομάδες) κάτι για το οποίο ακούστηκαν πολλές αντιδράσεις και επικρίσεις.

Όπως και να έχει, ο «Greek Lover» έχει τραγουδηθεί και έχει γίνει σύνθημα στη χώρα μας και όχι μόνο. Επειδή το ίντερνετ ξεχειλίζει από άρθρα αμφιβόλου προέλευσης και εγκυρότητας, εμείς ψάξαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες έρευνες που έχουν γίνει για τις ερωτικές επιδόσεις κάθε λαού. Οι περισσότερες δικαιώνουν τους ισχυρισμούς και την υπερηφάνεια μας ως εραστές αλλά δε λείπουν και τα – ελάχιστα – μελανά σημεία. Μπορεί οι έρευνες αυτές να μην είναι καινούργιες, παρόλα αυτά όλες έχουν γίνει στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης που πέρασε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο καλύτερα θα ήταν τα «νούμερά» μας αν η έρευνα διεξάγονταν σε περίοδο ευημερίας. Γιατί ως γνωστόν η κρίση επηρεάζει τις επιθυμίες και τη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η μεγάλη έρευνα της Durex

Όταν μία εταιρεία που ξέρει το σεξ καλύτερα από πολλές άλλες διεξάγει μια τέτοια έρευνα, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα της ως αρκετά έγκυρα. Και ειδικά όταν αυτή η εταιρία είναι η Durex, η γνωστή σε όλους μας και προτιμώμενη από πολλούς εταιρεία προφυλακτικών. Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάποιον καλύτερο για να αναλάβει το δύσκολο έργο του να κατατάξει τους λαούς ανάλογα με το πόσο καλοί εραστές είναι; Μάλιστα, για να διευκολύνει την ανάλυση της έρευνας, η Durex τη χώρισε σε διάφορες υποκατηγορίες και παρόλα αυτά – με λίγες εξαιρέσεις – οι Έλληνες πήραμε εξαιρετικό σκορ σε πολλές από αυτές.

Αυτό όμως που ξεχώρισαν όλοι και μας έδωσε τον τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητών στο σεξ είναι η συχνότητα της ερωτικής συνεύρεσης. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Durex (που βασίστηκε σε ένα δείγμα 30.000 ανθρώπων από ολόκληρη την υφήλιο) οι Έλληνες κάνουν σεξ 164 φορές το χρόνο, κάτι περισσότερο δηλαδή από 3 φορές την εβδομάδα. Επίδοση που ήταν αρκετή για να μας φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Οι Βραζιλιάνοι που ακολουθούν στο νούμερο δύο κάνουν σεξ 20 φορές λιγότερες το χρόνο, που ενώ δεν είναι λίγες, μας κάνει να νιώθουμε ακόμα καλύτερα για τους εαυτούς μας. Στις θέσεις 3 και 4 βρήκαμε (με έκπληξη για να είμαστε ειλικρινείς) δύο Βόρειους λαούς, τους Πολωνούς και τους Ρώσους. Για την ιστορία να πούμε πως την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν η Ινδία, η Ελβετία, το Μεξικό, η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία και η Ιταλία. Ετερόκλιτη η λίστα αν μη τι άλλο! Στην αντίπερα όχθη, οι λιγότερο “σεξουάλες” του πλανήτη είναι οι Ιάπωνες, που με το απογοητευτικό 48 φορές το χρόνο (λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα) πιάνουν κυριολεκτικά πάτο.

Στην ίδια έρευνα υπήρξαν ακόμα δύο πρωτιές για τη χώρα μας και τους εραστές της. 51% από τους μύστες του έρωτα στη χώρα επιβεβαίωσε πως παίρνει μεγάλη ευχαρίστηση από το σεξ, ποσοστό που μας φέρνει στην κορυφή με 49% να δηλώνει – λογικά – πως δεν τους ευχαριστεί αυτό που γίνεται στο κρεβάτι τους. Για το τέλος κρατήσαμε και τον τίτλο που κερδίσαμε στον αριθμό των διαφορετικών ερωτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην κρεβατοκάμαρά μας, με 6 στο σύνολο. Η Durex κατονόμασε ορισμένες από αυτές πχ το Role Play, το S&M, το τρίο αλλά δε μας έδωσε την πλήρη λίστα. Αν πάντως λάβουμε υπόψη όλα τα παραπάνω τότε οι Έλληνες είμαστε τα αχόρταγα πολύ-εργαλεία του σεξ που ξέρουμε να ικανοποιούμε στο κρεβάτι όπως κανένας άλλος λαός. Καθόλου άσχημα!

Η έρευνα της Lelo

Η Lelo μπορεί να μην είναι αρκετά γνωστή στη χώρα μας, παρόλα αυτά είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές προφυλακτικών και σεξουαλικών βοηθημάτων στη Σουηδία. Οπότε δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της έρευνάς της που έγινε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2014 και επιβεβαίωσε στην ουσία τα αποτελέσματα της έρευνας της Durex, σε ορισμένες τουλάχιστον κατηγορίες.

Σε ένα παρόμοιο δείγμα με αυτό της προηγούμενης μελέτης, δηλαδή 30000 ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο, οι ερωτηθέντες Έλληνες και Άγγλοι έδωσαν τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης στο σεξ, με τους Βραζιλιάνους να είναι και πάλι δεύτεροι στη λίστα. Οι Έλληνες και οι Άγγλοι με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους δήλωσαν πως απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα στην ερωτική και σεξουαλική τους ζωή και φυσικά εμείς θα κουνήσουμε το κεφάλι μας συγκαταβατικά!

Πρωταθλητές όχι μόνο στις πράξεις αλλά και στα …λόγια

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, μια δημοσκόπηση που έγινε από κοινού για λογαριασμό του πολύ γνωστού forum Reddit και της σελίδας ερωταπαντήσεων Quora, μας βάζει στην πρώτη θέση της κατάταξης των λαών που επιδίδονται στο πολύ επιθετικό φλερτ.

Βλέποντας στη δεκάδα χώρες όπως η Κολομβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ισπανία και η Ιταλία καταλαβαίνουμε προφανώς πως οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δείχνουν μια ξεκάθαρη συσχέτιση θερμού κλίματος, ερωτικής διάθεσης και φλερτ. Φαίνεται όμως πως μετά από δεκαετίες εξάσκησης των Ελλήνων με τις ορδές των τουριστών κάθε καλοκαίρι έχουμε γίνει οι αδιαμφισβήτητοι πρωταθλητές και σε αυτήν την κατηγορία. Είμαστε βέβαιοι πως πολλοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα έχουν και οι ίδιοι εμπειρία από το λεγόμενο “Greek Kamaki” καθώς η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Ο συντάκτης που ανέλαβε να αναλύσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τονίζει πως «η διάθεση και η ικανότητα των Ελλήνων στο φλερτ φαίνεται να είναι αντιστρόφως ανάλογη της οικονομικής τους κατάστασης». Και συνεχίζει κάνοντας αναφορά στους προγόνους μας που είχαν αναλύσει πρώτοι τη σημασία του έρωτα και της λίμπιντο στις ζωές μας.

Οι Έλληνες στις ερωτικές σελίδες

Πρωταθλητές εδώ μπορεί να μην είμαστε, το παρήγορο πάντως είναι πως τα τελευταία χρόνια οι σελίδες ερωτικού περιεχομένου – και ειδικά αυτές που φιλοξενούν βίντεο με ζευγάρια ερασιτεχνών που κάνουν σεξ – αρχίζουν να περιλαμβάνουν όλο και περισσότερους Έλληνες στις λίστες τους. Έτσι, αν επισκεφτείτε κάποια από τις μεγάλες σελίδες του χώρου, πχ το theporndude.com, με τα άπειρα βίντεο και συνδέσμους από ολόκληρο τον κόσμο, θα διαπιστώσετε πως το Ελληνικό ερασιτεχνικό πορνό αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες κατηγορίες του χώρου. Παρόλο που υπολειπόμαστε σημαντικά από άποψης πληθυσμού σε σχέση με άλλες χώρες που φιγουράρουν στις ψηλές θέσεις των επιδόσεων των εραστών τους (Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία κλπ), ο αριθμός των ζευγαριών που ποστάρουν δημοσίως τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις – είτε αυτές είναι φωτογραφίες είτε είναι βίντεο – είναι πλέον αντιστρόφως ανάλογος του πληθυσμό, με περισσότερα νέα βίντεο να προστίθενται κάθε μέρα.

Και με τις άλλες κατηγορίες τι γίνεται;

Κλείνοντας πάντως πρέπει να πούμε ότι αν και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι από την παρουσία μας και τη θέση μας στις περισσότερες τέτοιες έρευνες, δεν κερδίσαμε (ή δεν πλασαριστήκαμε ψηλά) σε όλες τις κατηγορίες των ερευνών και δημοσκοπήσεων που παραθέσαμε.

Υπήρξαν και μερικές στις οποίες οι Έλληνες βαθμολογήθηκαν αρκετά χαμηλά. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος! Για παράδειγμα, δεν μπορούμε καν να συγκριθούμε με τους Βραζιλιάνους και τους Νιγηριανούς στον μέσο όρο διάρκειας της σεξουαλικής πράξης, που μετρήθηκε σε 45 και 24 λεπτά αντίστοιχα, όταν στην Ελλάδα η πλειοψηφία ομολογεί πως δεν κρατάει πάνω από 15 λεπτά. Εδώ μας ξεπέρασαν χώρες που δεν θα περιμέναμε (πχ Κίνα και Μεξικό) αλλά ευτυχώς δεν είμαστε στη δεινή θέση της Γαλλίας και της Ινδίας που είναι οι μόνες στις οποίες το σεξ κρατάει κατά μέσο όρο κάτω από 15 λεπτά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων στην επίτευξη οργασμού κατά το σεξ. Η χώρα μας ανήκει στην υψηλότερη βαθμίδα (εδώ το υψηλό σκορ είναι δυστυχώς αρνητικό) με άνδρες και γυναίκες να έχουν πάνω από 40% μονάδες διαφορά όταν δηλώνουν πως έχουν οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ.

Τέλος, αρκετά χαμηλά είναι τα νούμερα μας και στην κατηγορία «Περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι», όπου ειδικά οι Έλληνες άνδρες βρίσκονται προς τον πάτο της κατάταξης. Βέβαια πολλοί έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την εγκυρότητα της συγκεκριμένης έρευνας δεδομένου πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στις περισσότερες χώρες οι γυναίκες φέρονται να έχουν μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων, κάτι που ξενίζει καθώς το θρησκευτικό και κοινωνικό υπόβαθρο πολλών εξ αυτών δεν ευνοεί μια τέτοια στατιστική. Πάντως, το γεγονός πως οι Τούρκοι κατακτούν την κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία, μπροστά από παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου όπως Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που συναντήσαμε κατά την έρευνά μας.