Η εγκληματικότητα καλά κρατεί… Ληστείες, όπλα, ναρκωτικά και 634 συλλήψεις… στη «χαρτογράφηση» του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία

Κατασχέθηκαν πάνω από 90.000 ευρώ, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλα κ.α. ενώ βρέθηκαν και 15 κλεμμένα οχήματα

Ληστείες, όπλα, ναρκωτικά, μεγάλα και μικρά εγκλήματα και δεκάδες συλλήψεις… αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει από τη Θεσσαλία με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τον Σεπτέμβριο. Περιστατικά από τα οποία δεν εξαιρείται ο Νομός Τρικάλων όπου τον περασμένο μήνα είχαμε μερικές από τις πλέον συζητημένες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τη μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2017, από τις  υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας συνελήφθησαν 634 άτομα, εξιχνιάστηκαν 168 υποθέσεις ληστειών, απατών, ναρκωτικών, κλοπών, όπλων κ.α. κατασχέθηκαν πάνω από 90.000 ευρώ, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλα κ.α. ενώ βρέθηκαν και 15 κλεμμένα οχήματα.

Συνελήφθησαν

Μέσα στον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 634 άτομα και ειδικότερα:

Υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν

Εξιχνιάστηκαν ενδεικτικά:

Κατασχέθηκαν

Ο απολογισμός σε ό,τι αφορά στις κατασχέσεις είναι εντυπωσιακός! Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

Επιπλέον, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, βρέθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) κλεμμένα οχήματα.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις

Στις σημαντικότερες υποθέσεις του μήνα αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες:

Επιπλέον, εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Ελασσόνα Λάρισας. Ταυτοποιήθηκαν δύο από τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία προσποιούμενα τους αστυνομικούς, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους, για δήθεν απεμπλοκή συγγενικών τους προσώπων από τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό. Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις απόπειρας απάτης.