Οι δύο παραλίες της Αμοργού που θα λατρέψετε

Η Αμοργός του απέραντου γαλάζιου φημίζεται για το «άγριο σκηνικό» με τα πανύψηλα βράχια και τις δύσκολα προσβάσιμες παραλίες. Δύο όμως, της Αιγιάλης και του Αγίου Παύλου είναι και εύκολα προσβάσιμες και μοναδικές σε ομορφιά.

Η Αιγιάλη βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη Χώρα, έχει σχήμα πέταλου και η παραλία της είναι με λεπτή άμμο και καταγάλανα νερά.

Στο χωριό θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και σούπερ μάρκετ ενώ το πιο γραφικό σημείο της είναι στην μαρίνα δίπλα στον ανεμόμυλο, που αράζουν οι ψαρόβαρκες.

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Χώρα και 5 χιλιομέτρων από την Αιγιάλη βρίσκεται ο Άγιος Παύλος.

Η παραλία του θυμίζει εξωτικούς προορισμούς, αφού πρόκειται για μια ολόλευκη «μύτη» με λευκά βοτσαλάκια που μπαίνει μέσα στο νερό.

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το μικρό νησί με το όνομα Νυκουριά.

Έχει ενδιαφέρον: Δίπλα στην Αιγιάλη βρίσκονται τα παραδοσιακά χωριά Θολάρια και Ποταμός και αξίζει να τα επισκεφθείτε για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, αλλά και για να δείτε τους ναούς των Αγίων Αναργύρων και της Αναλήψεως.

Τι να δοκιμάσουμε: Στην Αιγιάλη και τα γύρω χωριά θα βρείτε εξαιρετικά παξιμάδια, φάβα, ξεροτήγανα και ψημένη ρακή.

πηγή :http://www.mariailiaki.gr/19718-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%81/