Η χορωδία της Μουσικής Σχολής «Παπαστάθη» στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών  

 

Μετά την επιτυχή εμφάνιση της χορωδίας της Μουσικής Σχολής «Παπαστάθη» στην εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στις 29 Ιανουαρίου 2019, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος έκανε εκ νέου πρόταση για συνεχή συνεργασία της χορωδίας με την Μητρόπολη.Την προηγούμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η χορωδία της σχολής συμμετείχε στην εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, όπου με την ελάχιστη προετοιμασία των δέκα ημερών (3 πρόβες), απέδωσε με ιδιαίτερη ζωντάνια και χάρη δέκα γνωστά τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως, Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικου, Γ. Κατσαρού κ.λ.π.

Τα τραγούδια αποδόθηκαν σε δίφωνη επεξεργασία και με την πιανιστική συνοδεία της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Σχολής Νατάσας Παπαστάθη. Το κοινό σιγοτραγουδούσε τις διαχρονικές μελωδίες «Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε, Θάλασσα Μάνα, Άσπρο περιστέρι, Πόλη μαγική, Οδός ονείρων, Κάποιος γιορτάζει, Τώρα που πας στην ξενιτιά, Μια Παναγιά, Τσάμικος, Τ’ αστέρι του βοριά».

Στη συνέχεια, η χορωδία της Σχολής σύμπραξε με τη νεοσύστατη χορωδία ενηλίκων της Μητρόπολής μας με χοράρχη τη δ. Δέσποινα Πλαστάρα στα τραγούδια «Έχε γεια Παναγιά και Μακεδονία ξακουστή» με τη συνοδεία του Σεβασμιώτατου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό από τους παρευρισκόμενους!…