Οι… «απέναντι» των ραδιοφωνικών πρωινών στην πόλη των Τρικάλων/Αργυρούσης-Παπαγεωργόπουλος και Σωτηρίου-Κορλός τα δημοφιλή ραδιοφωνικά δίδυμα 

Χρόνια τώρα ενημερώνουν τους Τρικαλινούς και προσφέρουν «απλόχερα» κάθε είδους πληροφορία που αργότερα συζητιέται στην πόλη. Ζυγός FM 100 και Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 είναι τα ενημερωτικά ραδιόφωνα των Τρικάλων. Σχόλια, ειδήσεις, συνεντεύξεις… από όλα έχουν οι εκπομπές τους με κυρίαρχες φυσικά τις πρωινές ενημερωτικές  εκπομπές τους που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ποσοστό της ακροαματικότητας των δύο σταθμών. Από τις 8.30 μέχρι τις 11.00 το πρωί συναντάμε «απέναντι» ραδιοφωνικά δύο δίδυμα. Κώστας Αργυρούσης και Γιώργος Παπαγεωργόπουλος στον Ζυγό με την εκπομπή «Όσο κρατάει ένας καφές» και Ευαγγελία Σωτηρίου και Κώστας Κορλός στη Λέσχη με την εκπομπή «Λόγια του αέρα». Αυτοί είναι οι… «απέναντι» των ραδιοφωνικών μας πρωινών στην πόλη των Τρικάλων κι εμείς τους συναντήσαμε στα studio κατά τη διάρκεια εκπομπής σε μία on air συνέντευξη προκειμένου να παρουσιάσουμε τους ανθρώπους πίσω από τα μικρόφωνα που μέσω των ερτζιανών αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πλέον, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας, μπορεί να εκπέμπουν στα Τρίκαλα, αλλά οι εκπομπές τους ακούγονται σε όλο τον κόσμο ιντερνετικά.

Της Βιβής Μαργαρίτη

On air στον Ζυγό

Η εκπομπή ξεκινά στις 8.30 ακριβώς και διαρκεί «όσο κρατάει ένας καφές» στα… Τρίκαλα (είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Τρικαλινοί απολαμβάνουν καφέδες διαρκείας στα καφέ της πόλης). Από τις 8.30 μέχρι τις 11.00 ο Κώστας Αργυρούσης κι ο Γιώργος Παπαγεωργόπουλος αναλαμβάνουν την ενημέρωση των Τρικαλινών. Ο Κώστας περισσότερο εκρηκτικός χαρακτήρας κι ο Γιώργος πιο ήρεμος, η ήρεμη δύναμη της εκπομπής, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο για πολλές δεκαετίες σε μία εκπομπή που ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια από το 1992 όπως μου λένε, κουβεντιάζοντας ζωντανά κι εν ώρα εκπομπής. Η χημεία μεταξύ τους είναι απόλυτη. «Κοίτα να σου πω» μου λέει ο Κώστας Αργυρούσης «ό,τι διαφωνίες είχαμε τις ξεπεράσαμε πριν από 30 χρόνια. Υπήρξαν και φάσεις με εντάσεις μεταξύ μας, αλλά υπάρχει απόλυτη χημεία».

Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Αργυρούσης δεν είναι εύκολος χαρακτήρας. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρίων κι άλλες που να θέλεις να μαλώσεις μαζί του.

«Είναι εύκολο να συγκρατείς τον Κώστα;» ρωτάω το έτερο ήμισυ του ραδιοφωνικού διδύμου. «Όχι δεν είναι εύκολο. Το κάνω τεχνηέντως. Είναι φορές που πρέπει να τον «αμολήσω» γιατί αυτό «πουλάει». Οι ερωτήσεις που κάνει ο Αργυρούσης σε πολιτικούς ιδιαιτέρως δεν τις κάνει κανένας άλλος. Άλλωστε, δεν υπάρχει τρόπος να συγκρατηθεί. Γενικά, θα έλεγα ότι αυτό είναι το ωραίο. Αυτό «πουλάει» στον κόσμο. Αν είμαστε κάθε μέρα ήρεμοι, και λέμε τί ωραία που είναι όλα δεν θα είχε ενδιαφέρον» μου λέει ο Γιώργος.

Η άνεση με την οποία μιλάει ο Κώστας Αργυρούσης είναι χαρακτηριστική. Ασχέτως από το ποιον έχει απέναντι. Όπως μου λέει είναι θέμα χαρακτήρα. «Τέτοιος είμαι. Είμαι παλιάνθρωπος. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου» αναφέρει.

Όσο για τον αν μπορεί να κρατήσει μυστικό; «Αυτό είναι πλέον γνωστό ανέκδοτο» μου εξηγεί ο Γιώργος. «Εάν μάθει μία είδηση θα σκάσει. Πρέπει να την πει οπωσδήποτε» τονίζει, για να προσθέσει ο Κώστας «Έχω καταστρέψει επιχειρηματικές δουλειές τεράστιες από αυτήν τη χαζομάρα που έχω να μιλάω. Δηλαδή δεν μπορώ να ελέγξω αυτό που θέλω να πω».

Κώστας Αργυρούσης και Γιώργος Παπαγεωργόπουλος αποτελούν ένα δίδυμο που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Η χημεία τους και η πολυετής συνεργασία τους έχει δημιουργήσει μία άνετη σχέση κι αυτό φαίνεται ή μάλλον… ακούγεται και είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται και οι ακροατές.  Όταν είναι οι δυο τους οι εκπομπές είναι απολαυστικές και οι ατάκες παίρνουν και δίνουν. Φυσικά, δεν λείπουν και οι στιγμές με ένταση… ανάλογα και με τη θεματολογία με την οποία θα ασχοληθούν.

On air στη Λέσχη

Στη Ραδιοφωνική Λέσχη είπαμε «Λόγια του… αέρα» με την Ευαγγελία Σωτηρίου και τον Κώστα Κορλό. Με την Ευαγγελία υπήρξαμε συνεργάτες επί 12 συναπτά έτη στον Πρωϊνό Λόγο και είχαμε πολλά να θυμηθούμε. Ο Κώστας Κορλός γνώριμος κι αυτός από τα παλιά… πρόεδρος πλέον της Ραδιοφωνικής Λέσχης. Η κουβέντα χαλαρή κι απολαυστική. Μάλλον μου πήραν συνέντευξη θα έλεγα παρά τους πήρα.

Η Ευαγγελία είναι στο μικρόφωνο της εκπομπής αρκετά νωρίτερα από τον Κώστα. Μαζί με την εκπομπή «Λόγια του αέρα» ως Ραδιοφωνικό Δίδυμο είναι από το 2011.

«Πως την αντέχεις αλήθεια;» ήταν μία ερώτηση που δεν μπορούσα να  μην κάνω στον Κώστα. «Αυτή είναι μία ερώτηση που μου την έχουν κάνει πολλοί κι απαντώ σε όλους το ίδιο πράγμα. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος μόλις βρεις τα κουμπιά της και συντονιστείς» μου απαντά.

Φυσικά κι εκείνος δεν πάει πίσω… Κάθε άνθρωπος έχει τα ευαίσθητα κουμπιά του κι ο Κώστας Κορλός δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αναφορές σε μοντέλα διεθνούς φήμης… Πέραν τούτου… «Είναι ο μικρός Αυτιάς της εκπομπής. Θα έρθει εδώ το πρωί και θα σου πει τι ΕΜΦΙΑ έχεις να πληρώσεις, τι Εφορία, τι τέλη, τι επίδομα θα πάρεις… Πως είναι ο Αυτιάς στον ΣΚΑΙ, έχουμε κι εμείς τον αδερφό του» λέει εν μέσω γέλιου η Ευαγγελία για να συμπληρώσει ο Κώστας ότι είναι εκείνος που τη σώζει από οικονομικά ατοπήματα.

Τα πειράγματα μεταξύ τους παίρνουν και δίνουν… Η χημεία μεταξύ τους ολοφάνερη. Η κουβέντα σε τρελά κέφια με τον Κώστα Κορλό να «δίνει τα ρέστα του» και να κάνει ακόμη και μιμήσεις σε πολιτικά πρόσωπα (αγαπημένοι Σάκης Παπαδόπουλος και Μιχάλης Ταμήλος).

«Το σημαντικό είναι να έχει χημεία ένα ραδιοφωνικό δίδυμο αλλιώς δεν έχει νόημα, αυτό βγαίνει προς τα έξω», μου λένε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει κατά καιρούς εντάσεις μεταξύ τους. Μάλιστα δεν μου κρύβουν ότι έχει υπάρξει στιγμή που μάλωσαν μεταξύ τους σε βαθμό που ο Κώστας να φύγει από το studio. «Τον είχα «πατήσει» λίγο παραπάνω από τις άλλες φορές κι έφυγε» λέει η Ευαγγελία «Έφταιγες, έφταιγες… Δεν θυμάμαι για τί έφυγα, αλλά για να έφυγα σίγουρα θα έφταιγες» απαντά ο Κώστας γελώντας.

…Και μιας και κάναμε κουβέντα η συζήτηση έφτασε και στον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου… «Επειδή κυκλοφορεί και το έχουμε «πάνω στο κεφάλι μας» ότι ο Παπαστεργίου είναι άνθρωπος της Λέσχης, δεν την έχει ο Δήμαρχος τη Λέσχη. Πρόεδρος είναι ο Κώστας Κορλός, ο άλλος μέτοχος είναι ο Κώστας Θεοδώρου» ξεκαθαρίζει η Ευαγγελία.

Όμορφες στιγμές

Είναι κάποια ρεπορτάζ που ως δημοσιογράφος τα κάνεις επειδή πρέπει, κάποια άλλα γιατί επιβάλλεται… Υπάρχει όμως κι εκείνη η κατηγορία των ρεπορτάζ που θέλεις να κάνεις και ξέρεις ότι θα τα απολαύσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το σημερινό. Πραγματικά πέρασα εξαιρετικά και στους δύο σταθμούς. «Οι απέναντι» με περιποιήθηκαν και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την όμορφη φιλοξενία…

Επισημάνσεις

Υ.Γ.1: Κώστα Αργυρούση κα Γιώργο Παπαγεωργόπουλε θα σας ξαναεπισκεφτώ Τρίτη για να… απολαύσω τα κοψίδια που υποσχεθήκατε…

Υ.Γ.2: Ευαγγελία Σωτηρίου την επόμενη φορά που θα λείψεις θα έρθω να κάνω αφιέρωμα στον Κώστα Κορλό πες του να βάλει τα καλά του…

Ράδιο Ζυγός φωτογραφικά στιγμιότυπα

Ραδιοφωνική Λέσχη φωτογραφικά στιγμιότυπα