Η… άνοιξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας – Διακοπές για κροίσους σε βίλες των 30.000 ευρώ την ημέρα, πεντάστερες σκηνές και θέσεις για super yachts

Ενας ισχυρός παίκτης της παγκόσμιας τουριστικής σκακιέρας ήρθε στην Αθήνα και σε κάθε τετραγωνικό μέτρο των εγκαταστάσεων είναι ξεκάθαρο ότι απευθύνεται σε ταξιδιώτες υψηλού οικονομικού επιπέδου. Το resort της Grivallia Hospitality εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο κύμα επισκεπτών από όλο τον κόσμο που αναμένεται με την ευκαιρία του Πάσχα των καθολικών στα τέλη Μαρτίου. Η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το επόμενο διάστημα ακόμα και το 70%, όπως λένε οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, με την πλειονότητα των τουριστών να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακολουθούν Αραβες και Ευρωπαίοι.

Για την καλοκαιρινή σεζόν ένα απλό δωμάτιο θα κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ, ενώ το καμάρι του resort, η «Villa one», αναμένεται να ενοικιάζεται προς 30.000 ευρώ την ημέρα. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατοικία 519 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο επιπλέον 922 τετραγωνικών μέτρων, ιδιωτική πισίνα, roof garden, γυμναστήριο, δωμάτιο σεφ και δωμάτιο μπάτλερ. Η αριστοκρατική επίπλωση συμπληρώνεται από 12 διάσημα έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων εικαστικών. Η υψηλή αισθητική της βίλας έχει κινήσει το ενδιαφέρον και Αθηναίων επιχειρηματιών, που έχουν απευθυνθεί στο ξενοδοχείο ρωτώντας λεπτομέρειες για την ενοικίασή της τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το κεντρικό κτίριο του «One & Only Aesthesis», οι βίλες, οι κατοικίες, τα εστιατόρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αναπτυχθεί σε μια έκταση περίπου 280 στρεμμάτων, που ξεκινάει από τη Γλυφάδα και φτάνει μέχρι τη Βούλα.

Το τοπίο στην έκταση αυτή έχει πλήρως μεταμορφωθεί. Κτίσματα σε λιτές γραμμές και χρωματικούς συνδυασμούς απόλυτα εναρμονισμένους με το φυσικό περιβάλλον απλώνονται δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα σε δέντρα που υπήρχαν αλλά και φυτά και λουλούδια που φυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια του έργου υψώνοντας μόνο φυσικούς φράχτες γύρω από το κάθε κατάλυμα. Περίπου 10 από τις κατοικίες ήταν παλιές καμπάνες που ανακατασκευάστηκαν σε μια επένδυση η οποία συνολικά έφτασε τα 300 εκατ. ευρώ.

Αυτήν την περίοδο στο ξενοδοχείο απασχολούνται 290 εργαζόμενοι, που αναμένεται σταδιακά να φτάσουν τους 500, ενώ ετοιμάζεται το εστιατόριο «Manko», ένα περουβιανό γαστρονομικό κλαμπ διάσημο από την παρουσία του σε άλλους κορυφαίους προορισμούς, όπως το Παρίσι και η Ντόχα. Γήπεδα τένις και padel, kids club και ένα πολυτελές spa με ολυμπιακών διαστάσεων θερμαινόμενη πισίνα συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

«Λίφτινγκ» έγινε ακόμα και στην παραλία, καθώς μεταφέρθηκε άμμος από την έρημο του Ντουμπάι, που συνδυάστηκε με άμμο από την Ελλάδα για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η άνοιξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας μόλις ξεκίνησε και το καλοκαίρι που έρχεται οι νέες εμβληματικές επενδύσεις θα υποδεχθούν χιλιάδες τουρίστες, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το project του Ελληνικού, που θεωρείται το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Camping από το μέλλον στο «91 Athens Riviera»

ΕΩΣ 1.000 ΕΥΡΩ το κόστος της διανυκτέρευσης

Εκεί όπου τελειώνει το «One & Only Aesthesis» στην Α’ Πλαζ Βούλας, αρχίζει μια νέα επένδυση, το «91 Athens Riviera», που αυτήν την περίοδο κατασκευάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για ένα κάμπινγκ που μοιάζει να έχει έρθει από το… μέλλον με πολυτελείς κλιματιζόμενες σκηνές 43 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία, ιδιωτικές πισίνες, καταπράσινους κήπους και παροχές πεντάστερου ξενοδοχείου.

Η επένδυση είναι επίσης της Grivallia Hospitality σε συνεργασία με την Domes Resort, που διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία εντός και εκτός Ελλάδος και έχει αναλάβει τη διαχείριση του glamping (συνδυασμός των λέξεων glamorous και camping). Οι τιμές για κάθε διανυκτέρευση στις σκηνές ξεκινούν από 650 ευρώ περίπου, αλλά τη high season και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, που αναζητήσαμε διαθεσιμότητα στις ιστοσελίδες αναζήτησης καταλυμάτων, βρήκαμε σκηνή με 1.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

H παραλία έχει διατεθεί στους επενδυτές με τη μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και συνολικά στην έκταση της παλιάς πλαζ θα εγκατασταθούν 28 σκηνές. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ιδιωτικό κλαμπ με ειδικά προνόμια για τα μέλη. Γήπεδα τένις και beach volley, γυμναστήριο και spa συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις, ενώ σε γαστρονομικό επίπεδο το διάσημο «Barbarossa» της Πάρου ετοιμάζεται να ρίξει άγκυρα και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η ιταλική φινέτσα «δένει» στην «Astir Marina»

Σε σκαφάτους ιδιαίτερα υψηλού προφίλ απευθύνεται πλέον η «Astir Marina», που βρίσκεται κάτω από το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα «Fοur Seasons» στη Βουλιαγμένη και ανακατασκευάζεται, με το κόστος της επένδυσης να ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Στις καινούργιες εγκαταστάσεις τις μαρίνας λειτουργεί ήδη το καφέ-εστιατόριο «Cova», που ήρθε από το Μιλάνο, ενώ κατασκευάζονται μπουτίκ κορυφαίων brands που θα δημιουργήσουν μια μικρή «Via Condotti» πάνω στη θάλασσα.

Οι υποδομές της μαρίνας δημιουργήθηκαν με τους πιο σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους και αναβαθμίζουν την ασφάλεια του ελλιμενισμού των super yachts, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν τον αποτελεσματικό καθαρισμό του όρμου. Η ομορφιά του φυσικού τοπίου έχει ενισχυθεί με 500 μικρά και μεγάλα δέντρα που φυτεύτηκαν περιμετρικά, ενώ έχει κατασκευαστεί και πάρκινγκ, ώστε να μπει τέλος στο άναρχο παρκάρισμα.

Ανοίγει τέλη Μαΐου

Επίσημα η μαρίνα, που διαθέτει 59 θέσεις για σκάφη έως 60 μέτρα και μία θέση για σκάφος έως 130 μέτρα, αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Μαΐου. Η «Astir Marina» συνεργάζεται με τον βασικό διαχειριστή των λιμανιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, τη Sosiete Monegasque Internationale Portaire, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους κροίσους που θα την επιλέξουν για τον ελλιμενισμό των πλωτών παλατιών τους. Πολυτελή resorts με κατοικίες υψηλής αισθητικής, glamorous camping και μία μαρίνα για super yacht μεταμορφώνουν το παραλιακό μέτωπο από τη Γλυφάδα μέχρι τη Βουλιαγμένη, καθώς ισχυροί επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: eleftherostypos.gr