TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Η Αλήθεια για το Αλουμινόχαρτο: Ποια πλευρά είναι η ιδανική για να τυλίγετε το φαγητό

Νοέ 12, 2024
in Tips, ό,τι να ναι
Share on FacebookShare on Twitter

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές ποια πλευρά του αλουμινόχαρτου είναι η κατάλληλη για να τυλίξετε το φαγητό σας. Η απάντηση σε αυτήν την κοινή απορία είναι πιο απλή απ’ ό,τι φαντάζεστε και μάλιστα τώρα ξεκαθαρίζεται μια και καλή.

Το αλουμινόχαρτο, αυτό το πολύτιμο εργαλείο της κουζίνας, έχει δύο πλευρές: μία γυαλιστερή και μία ματ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η γυαλιστερή πλευρά είναι η καλύτερη για το τύλιγμα των τροφίμων, ενώ άλλοι προτιμούν τη ματ. Τι ισχύει τελικά;

 

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές του αλουμινόχαρτου είναι εξίσου κατάλληλες για το τύλιγμα των τροφίμων. Η διαφορά στην υφή οφείλεται απλά στη διαδικασία παραγωγής του αλουμινόχαρτου και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του. Η γυαλιστερή πλευρά προκύπτει από την τελευταία φάση του κυλινδρώματος, όπου το αλουμίνιο περνάει από γυαλιστερούς κυλίνδρους. Αντίθετα, η ματ πλευρά είναι το αποτέλεσμα του κυλινδρώματος από τη μη γυαλιστερή πλευρά.

 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια πλευρά να χρησιμοποιήσετε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις:

  1. Θερμική αντανάκλαση: Η γυαλιστερή πλευρά αντανακλά περισσότερη θερμότητα, ενώ η ματ πλευρά την απορροφά καλύτερα. Αν θέλετε να κρατήσετε το φαγητό σας ζεστό για περισσότερο χρόνο, τυλίξτε το με τη ματ πλευρά προς τα έξω. Αν, αντίθετα, θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό, χρησιμοποιήστε τη γυαλιστερή πλευρά προς τα έξω.
  2. Κόλληση και μαγειρική: Όταν ψήνετε ή μαγειρεύετε φαγητό στο φούρνο, η ματ πλευρά μπορεί να βοηθήσει να μην κολλήσει το φαγητό τόσο εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να τοποθετήσετε τη ματ πλευρά προς το φαγητό.

Παρά τις μικρές αυτές διαφορές, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι η επιλογή της πλευράς δεν έχει σημαντική επίπτωση στην προστασία και στη διατήρηση του φαγητού σας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο όπως σας βολεύει περισσότερο, χωρίς να ανησυχείτε για την πλευρά του.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να λύσετε αυτό το καθημερινό δίλημμα και να απολαύσετε τη μαγειρική σας με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.

πηγή :https://www.kefaloniapress.gr/lifestyle/mageiriki/article/721431/i-alitheia-gia-to-aloyminocharto-poia-pleyra-einai/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Επιτρέπεται να προσπεράσω περιπολικό στον δρόμο; -Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί
Ελλάδα

Επιτρέπεται να προσπεράσω περιπολικό στον δρόμο; -Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί

Απρ 22, 2025
Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Next Post
Πυθαγόρειο θεώρημα: Οι απροσδόκητες αποδείξεις για τη μαθηματική θεωρία 2.000 ετών

Πυθαγόρειο θεώρημα: Οι απροσδόκητες αποδείξεις για τη μαθηματική θεωρία 2.000 ετών

Instagram: Η αλλαγή που κάνει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη

Instagram: Η αλλαγή που κάνει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη

Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά την Παρασκευή η πλατφόρμα Α21 ενόψει της πληρωμής της 6ης δόσης

Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά την Παρασκευή η πλατφόρμα Α21 ενόψει της πληρωμής της 6ης δόσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd