Οι αγελάδες μετέτρεψαν τη Δρακόλιμνη σε βούρκο!

Τα σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης στη μοναδική Δρακόλιμνη αναδεικνύει μέσα από εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή». Προβλήματα που έχουν εξελιχθεί σε μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια και οφείλονται στην ανεξέλεγκτη βόσκηση αγελάδων.

Πάνω από 500 αγελάδες κινούνται ελεύθερα στην περιοχή, μια περιοχή που αποτελεί μοναδικό οικότοπο της χώρας και έχουν μετατρέψει την Δρακόλιμνη σε βούρκο.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το 2012 όταν άλλαξε το καθεστώς περί βόσκησης και από τότε τα κοπάδια των βοοειδών εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Μάλιστα ενώ έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη για την ικανότητα βόσκησης στα αλπικά λιβάδια και στο οροπέδιο των λιμνών κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Οι αντιδράσεις επιχειρηματιών είναι έντονες.. Οι εικόνες που αποκομίζουν χιλιάδες επισκέπτες απέχουν πολύ από αυτές των εντυπωσιακών φωτογραφιών της Δρακόλιμνης..

Ο Δήμος Ζαγορίου, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο ρύθμιση που θα απαγορεύει την βόσκηση σε μία ζώνη μερικών χιλιομέτρων γύρω από την λίμνη.

Παράλληλα έχει προχωρήσει σε συστάσεις αλλά και σε μηνύσεις χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα.. Η βόσκηση συνεχίζεται ανεξέλεγκτα, σεβασμός στην περιοχή κανένας…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει τέλος.

πηγή :https://www.epiruspost.gr/oi-agelades-metetrepsan-ti-drakolimni/?fbclid=IwAR3eP_u4R-SmKlMG8n2h0bygnZz1p3FtBwcBNWbkKbTzOLro-wlgqwxzbwE