H κυβέρνηση βανδαλίζει τα Πανεπιστήμια

Το δημόσιο πανεπιστήμιο φτιάχτηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού και δεν ανήκει σε κανέναν Μητσοτάκη. Με τα καλά και τα στραβά του βγάζει επιστήμονες που πάνε σε όλη την Ευρώπη και αναγνωρίζονται.

Αν κάποιοι νοιάζονται να σταματήσουν οι καταλήψεις και να μη χαθεί το εξάμηνο, η λύση είναι απλή. Να πάρουν πίσω αυτό το άθλιο νομοθέτημα για τα ιδιωτικά δήθεν πανεπιστήμια, ένα νομοθέτημα που παραβιάζει το σύνταγμα. Να σταματήσουν να παρανομούν και να το πάρουν πίσω. Ο αληθινός στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια που άλλωστε δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη, αλλά η εκ των έσω ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Τα περιβόητα παραρτήματα που ανοίγουν εδώ δεν είναι πανεπιστήμια αλλά κολλέγια της συμφοράς. Η κυβέρνηση υπέρ αυτών θέλει να νομοθετήσει.

Το πρώτο βήμα το έκανε με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, που έστειλε δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τα πανεπιστήμια σε αυτά τα κολλέγια. Το δεύτερο βήμα ήταν η υποχρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστημίου και το τρίτο είναι αυτή η νομοθέτηση που φέρνει τώρα.

Η κυβέρνηση είναι ένας βάνδαλος που βανδαλίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν είναι παράνομες οι καταλήψεις. Η παρανομία είναι μία και προέρχεται από την κυβέρνηση που νομοθετεί υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων σε μία χώρα που το Σύνταγμά της ξεκάθαρα τα απαγορεύει. Ο κύριος Μητσοτάκης παρανομεί και οι φοιτητές καταλαμβάνουν τις πανεπιστημιακές σχολές για να προασπίσουν το Σύνταγμα. Ακριβώς στο πνεύμα του άρθρο 120 που επιβάλλει τη διαφύλαξη του Συντάγματος στην πρωτοβουλία των πολιτών.

Στηρίζουμε συνεπώς με όλες τις δυνάμεις μας τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις υπεράσπισης της δωρεάν δημόσιας παιδείας. Πλέον το κράτος δεν μπορεί να αγνοήσει το φοιτητικό κίνημα που όλο και διογκώνεται μέρα με την μέρα. Άλλωστε φαίνεται ο φόβος της κυβέρνησης μετά και τα όργια καταστολής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

Αυτή η απελπισμένη και άγρια προσπάθεια της κυβέρνησης να πνίξει το φοιτητικό κίνημα, μόνο αυτό δεν καταφέρνει. Στην αυξανόμενη τρομοκρατία απαντάμε με την περαιτέρω ενδυνάμωση και μαζικοποίηση του αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική νίκη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΜέΡΑ25 Τρικάλων