Γουρουνοπούλα στον φούρνο

Στρώνουμε τραπέζι… Απλά, οικονομικά, εύκολα και νόστιμα …

Υλικά:

1 μπούτι γουρουνοπούλας περίπου 3 κιλά

1 πορτοκάλι τον χυμό

1 λεμόνι τον χυμό

2 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. μουστάρδα

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερό

μπόλικο αλατοπίπερο

ρίγανη

5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μπούτι γουρουνοπούλας. Το καψαλίζουμε στην φωτιά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξύνουμε την επιφάνεια να μην υπάρχει καθόλου τρίχα. Πλένουμε καλά και την βάζουμε σε μια γάστρα. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε το σκόρδο. Χαράζουμε το δέρμα σε ρόμβους και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό τους χυμούς και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μπούτι. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Μετά από τις 2 ώρες γυρίζουμε το μπούτι στην γάστρα προσθέτουμε ακόμα λίγο νεράκι αν δεν έχει. Ψήνουμε ακόμα μια ώρα με σκεπασμένη την γάστρα μας. Όταν έχουν περάσει οι 3 ώρες ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε 15 λεπτά να ξεροψηθεί η πετσούλα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).