Γουρουνάκια τυροπιτάκια

Μία υπέροχη ιδέα για τα πάρτυ των μικρών μας φίλων από την φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη…

Υλικά για την ζύμη:

1 αυγό,

1/2 κούπα γάλα,

1 κεσεδάκια γιαούρτι,

1/4 της κούπας λάδι ελαφρύ

1 φακ. μπεικιν,

1 κ. γλ. αλάτι,

3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις

500γρ. φέτα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε λίγο το αυγό ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, Ανοίγουμε πιατάκια λιώνουμε με ένα πιρούνι την φέτα και κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας για να γίνει το σωματάκι, Κλείνουμε το τυρί μέσα στην πιτούλα μας πλάθουμε ελαφρά να γίνει στρόγγυλο. Φτιάχνουμε αυτάκια,ουρίτσες.  Για την μουσούδα κόβουμε ζύμη με ένα καπάκι κόκα κόλας Καρφώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες και καρφώνουμε στο σώμα. Για ματάκια βάζουμε μοσχοκάρφια. Πριν βάλουμε πάνω στο σωματάκι την ουρίτσα τα αυτάκια και την μουσούδα αλείφουμε με σκέτο κρόκο αυγού το σωματάκι για να γίνει η διαφορά στο χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για  30-35λεπτά μέχρι να ροδίσουν (20τεμ.). Για ματάκια έβαλα κόκκους πιπεριού. Εγώ για το άλειμμα έβαλα κρόκο αυγού με λίγο γάλα.

Την συνταγή μου την έδωσε η Maria Chatzisimou (Το κείμενο όπως το έδωσε η Δάφνη Λεμονάκη ). Σας ευχαριστώ πολύ πολύ Μαρία και Δάφνη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).