Γοργογύρι: Κορμοί δέντρων μεταμορφώνονται σε γλυπτά και… δίνουν ζωή στον Kεφαλοπόταμο-Στόχος η δημιουργία υπαίθριου μουσείου ξυλόγλυπτων

Το μονοπάτι του Κεφαλοπόταμου στο Γοργογύρι Τρικάλων είναι μοναδικής ομορφιάς. Τα τελευταία χρόνια έχει… αποκαλυφθεί κι έχει αποκτήσει εκατοντάδες λάτρεις που το επισκέπτονται για να απολαύσουν τη φύση. Μάλιστα μία ομάδα ανθρώπων από το Γοργογύρι καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη του μονοπατιού. Έχοντας στόχο να δημιουργηθεί ένα υπέθριο μουσείο με γλυπτά από ξύλο ο Άγγελος Πατσιατζής, ο γνωστός ξυλογλύπτης, άρχισε την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος δημιουργώντας για μία ακόμη φορά ένα εντυπωσιακό γλυπτό. Χρησιμοποιώντας τον κορμό ενός ξερού δέντρου φιλοτέχνησε ένα ακόμη έργο τέχνης με πρώτη ύλη τον κορμό ενός δέντρου. Απεικονίζει έναν επισκέπτη που κάθεται να θαυμάσει την φύση.

“Με την δημιουργία του ψηφιακού μουσείου του Ασκληπιού στο Πρινος θα γίνουν 42 χιλιόμετρα μονοπάτια στα χνάρια του Ασκληπιού. Από το Πρινος θα ξεκινάει θα πάει στον Πρόδρομομετα στο Γοργογυρι στο Ξυλοπαρικο και θα φτάνει μέχρι το τρύπιο λυθαρι. Εμείς έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα στο Γοργογυρι που προσπαθούμε να αναδείξουμε το πανέμορφο μονοπάτι του Ασκληπιού που περνάει από τον Κεφαλοπόταμο. Έτσι λοιπόν τα ξερά πλατάνια που έχουν σπάσει τα μεταμορφωνουμε σε Γλυπτά. Στόχος μας είναι μελλοντικά να γίνει ένα υπεθριο μουσείο με ξυλόγλυπτα Γλυπτά και σιγά σιγά να φτάσουμε να έχουμε ένα από τα καλύτερα μονοπάτια στην Ελλάδα” εξηγεί ο Άγγελος Πατσιατζής.

Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι με αφορμή το συγκεκριμένο θα γίνουν αύριο Κυριακή γυρίσματα στην ευρύτερη περιοχή του Γοργογυρίου από την ΕΡΤ 3 από την εκπομπή “Η Τέχνη του Δρόμου”.