Γνωστός Τρικαλινός γιατρός θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έχει πέσει γνωστός Τρικαλινός γιατρός. Επιτήδειοι χάκαραν το λογαριασμό του Α.Μ. στο facebook και στέλνουν προσωπικά μηνύματα στον messenger από το προφίλ του ζητώντας να του κάνουν “οικονομική διευκόλυνση 600 ευρώ”. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

Έχει η Πειραιώς μια υπηρεσία μέσω ΑΤΜ ή ebanking που λέγεται ΛΕΦΤΆ ΣΤΟ ΛΕΠΤΌ. Βάζεις πόσο και σου δίνει έναν κωδικό με τον οποίο μπορεί ο άλλος να τραβήξει το ποσό από άλλο ΑΤΜ χωρίς κάρτα. Μπορείς να μου στείλεις έναν κωδικό για 600 ευρώ και να σου βάλλω αύριο πρωί 620..

Και δεύτερο μήνυμα:

Καλησπερα. Τι κανεις; Να σ ρωτήσω κάτι. Μια σελίδα με ιατρικά είδη δικιά σ είναι;. Είδα το όνομα σ και την φωτογραφία στη σελίδα για αυτό έστειλα εδώ iatroi.cf Αν δεις κάτω κάτω δίπλα από τις πατερίτσες έχει και το όνομα σ και την φωτογραφία σ. Έγινες και γιατρός;; :))

Κατόπιν παραπέμπει σε μία σελίδα όπου για να μπει απαιτούνται οι κωδικοί σου. Ο κάθε υποψιασμένος χρήστης του διαδικτύου μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο.

Ο ίδιος έχει δεχθεί από χθες δεκάδες μηνύματα και τηλέφωνα από γνωστούς και φίλους οι οποίοι τον έχουν ενημερώσει σχετικά. Μάλιστα έχει κινηθεί κι έχει ενημερώσει την αστυνομία όπως μας ανέφερε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Ως χρήστες του διαδικτύου οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι και προσεκτικοί και φυσικά δεν δίνουμε ποτέ τους κωδικούς μας.