Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Ένα από τα πιο γευστικά γλυκά που έχω δοκιμάσει…

Υλικά :

1½ κιλό βερύκοκα αγουρωπά
1200 γρ. ζάχαρη
1½ φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
χυμό από 4 λεμόνιαΕκτέλεση:
Πλένουμε τα βερύκοκα , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει μαζί με το χυμό από 3 λεμόνια, για 2 -με 3 ώρες να σφίξουν.
Ξεπλένουμε τα βερύκοκα.
Με ένα μεγάλο καφί ή με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε το κουκουτσι προσπαθώντας να μην χαλάσουμε το φρούτο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε για 5′, μετρώντας από την ώρα που θα πάρει βράση..
Μετά βάζουμε τα βερίκοκα και ξαφρίζουμε.
Βράζουμε τα βερίκοκα για 5′, από την ώρα που θα πάρουν βράση, χωρίς να ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν.
Ύστερα αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει .
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό, σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντας μέσα τη βανίλια και το χυμό από ένα λεμόνι, για 5΄ – 10′ περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνουν τα βερύκοκα.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από την φωτιά κουνάμε το γλυκό για να μπει το συρόπι μέσα και να φουσκώσει το γλυκό μας.
Τέλος το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βασιλική Μαργαρίτη.