1½ κιλό βερίκοκα αγουρωπά
1½ φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
χυμό από 4 λεμόνια
Πλένουμε τα βερίκοκα , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει μαζί με το χυμό από 3 λεμόνια, για 2 -με 3 ώρες να σφίξουν.
Ξεπλένουμε τα βερίκοκα.
Βράζουμε τα βερίκοκα για 5′, από την ώρα που θα πάρουν βράση, χωρίς να ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν.
Ύστερα αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει .
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από την φωτιά κουνάμε το γλυκό για να μπει το σιρόπι μέσα και να φουσκώσει το γλυκό μας.
Τέλος το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βασιλική Μαργαρίτη.