Γλυκό του κουταλιού ρόδι…
Υλικά:
200 γρ. σποράκια ροδιού
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού νερό
1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλας
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα σποράκια ροδιού την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε αρχικά για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλλας και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Συμβουλή: Αφήνουμε την νύχτα το γλυκο μέσα στην κατσαρόλα σκεπασμένο με ένα τούλι. Την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το γλυκο για δύο τρία λεπτά περίπου για να δέσει το σιρόπι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Καίτη Κοκ.