Γλυκό του κουταλιού πεπόνι σαν μπαστουνάκια

ΥΛΙΚΑ:

1000 γρ. το εσωτερικό της φλούδας πάχους 1cm και πάνω
1000γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνα γλυκόζη
4 λεμόνια το χυμό τους ή 1/2 μπουκάλι χυμό από το μάρκετ
1κ.γλ. ξινό
2 βανίλιες ή 2 κλαδάκια αμπαρόριζα
παγάκια
1 λιτρο παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε 2 μικρά πεπόνια αφού κόψουμε το καθένα σε 4 τμχ.Κραταμε το φαγώσιμο για κατανάλωση στο ψυγείο και καθαρίζουμε αυτό που έμεινε στην φλούδα ,προσεκτικα.Τα τεμαχίζουμε ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ (βλεπε φωτο).Τα βάζω σε ένα μπολ τα περιχύνω με το λεμονι,προσθετω το παγωμένο νερό και τα παγάκια .Τα αφήνω τουλάχιστον 4 ώρες να σκληραίνονται έβαλα στο έτοιμο σιρόπι για 5 λεπτά (το είχα βράσει για 10 λεπτα,μετραμε από την αρχή του βρασμού ).Τα έριξα πάλι στο σιρόπι πήραν ακόμα μια βράση και έσβησα το γλυκο.Την άλλη μέρα βλέπουμε αν έχει δεσει,αν όχι βγάζουμε το πεπόνι και δένουμε μόνο το σιροπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr